Studenții orădeni care studiază ingineria și IT vor putea face practică la firme de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Universitatea Oradea a câștigat un proiect cu finanțare europeană care le va permite tinerilor studenți în anii II și III de la facultățile de Calculatoare și Tehnologia Informației, Inginerie Electronică și Telecomunicaţii, Inginerie Electrică să facă stagii de practică la firme din domeniul IT.

Posibilitatea de specializare a studenților este posibilă datorită câștigării unui proiect de către Universitatea Oradea. Proiectul, finanțat parțial de Fondul Social European, trebuie implementat până în 31 decembrie 2013 şi se va derula în parteneriat cu firma Romarketing şi cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor. Scopul proiectului este de a crește numărul de tineri absolvenți care să intre pe piața muncii, în domeniul studiat în timpul facultății.

Studenții participanți la program vor fi selectați pe baza rezultatelor la învățătură, dar se va lua în considerare și situația lor materială. Subvenția prevăzută în bugetul proiectului este de 600 lei pentru fiecare persoană. Stagiile de practică vor dura câte 3 săptămâni. Proiectul are o valoare totală de 1.961.090,38 lei, iar finanțarea nerambursabilă este de 1.862.141,88 lei.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite