Studenții orădeni premiați pentru modul în care s-au gândit să "reinventeze" orașul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două echipe de studenți de la Universitatea din Oradea au câștigat locurile doi și trei în cadrul concursului „Idei de regenerare urbană Victoria 2020", inițiat de Siemens România și care vizează "reinventarea" orașului Victoria din județul Brașov până în anul 2020, cu ajutorul tehnologiilor sustenabile.

Lansat la nivel naţional, concursul s-a adresat studenţilor pasionaţi de dezvoltarea urbană din diferite domenii de studiu, desfăşurându-se în două etape. Prima etapă a avut loc  în perioada 1-28 aprilie 2011 şi a constat în transmiterea on-line a soluţiilor propuse de echipele înscrise. În concurs s-au înscris 28 de echipe, dintre care patru de la Universitatea din Oradea. În finală au ajuns doar cinci echipe, din Oradea, București și Cluj. "Echipele studenților orădeni, EcoPlanning și Amprenta Viitorului, au pregătit o paletă variată de materiale privind soluții sustenabile inovatoare prin care să reanimeze orașul de sub Făgăraș, filmulețe, postere, planșe, hărți precum și analize pertinente cu respectarea rigurozităților științifice insuflate de cadrele didactice în scurta lor perioadă academică, fiind doar anul II de studiu la specializarea Planificare Teritorială din cadrul Departamentului de Geografie, Turism și Amenajarea Teritoriului", a explicat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universității din Oradea.

Premiați cu bilete la Scorpions

Cele două echipe au fost alcătuite din studenți: Ciordaș Florin, Cseh Zoltan, Dragoș Dan, Dume Ioana, Gomboșiu Nicoleta, Lucaciu Ștefana, Macarie Ionel,  Moțiu Camelia, Sala Dorina și Șvab Mihai coordonați de către doctoranzii Valentin Nemeș și Emil Paul Olău, asistent Liviu Bucur  și lector Luminița Filimon, toți de la specializarea Planificare Teritorială. Aceștia au primit și un premiu surpriză, din partea organizatorilor, bilete la concertul trupei Scorpions aflată în ultimul turneu înaintea retragerii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite