Oradea: Studenții orădeni fac luni grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Studenților din Senatul Universității Oradea îi îndeamnă public pe studenții orădeni ca luni să nu meargă la cursuri dacă se declanșează greva profesorilor.

Luni, studenţii intentionează să se alăture protestelor cadrelor didactice care intră în grevă. "La solicitatea sindicatului CPU(Corpul Profesional Sindical) studenţii nu se vor prezenta la cursuri. Considerăm că problemele din învătământul superior românesc nu pot fi soluţionate de un proiect legislativ făcut în grabă şi că problemele dascălilor noştrii sunt grave, de aceea nu putem să nu îi sprijinim în a primi ce li se cuvine", se arată într-un comunicat al studenților din Senatul Universității Oradea.

Doresc să fie consultați

"Dorim a nu fi excluşi de la decizii, a avea o reglementare mai bună în ceea ce priveşte acordarea burselor, dar şi a fi în rândul evaluatorilor instituţiilor de învăţământ superior. Totodată, insistăm asupra rezolvării problemei subfinanţării învătământului în România pentru că acest aspect afectază grav viitorul ţării în care trăim", consideră Adrian Dume, președintele studenților din Senatul Universității.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite