Studenții cer revocarea liderilor lor din funcțiile deținute în Senatul Universității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federația Asociațiilor Studențești din Universitatea din Oradea au cerut Rectoratului și Senatului Universității din Oradea revocarea din funcție a președintelui studenților din Senat, Răducu Șerbănescu și a vicepreședintelui Alecsandru Gaita.

Citește aici acuzațiile aduse de stundeți liderilor

Aceștia îi acuză pe cei doi de abuz de încredere, fals intelectual și uz de fals. "Funcţia de preşedinte al studenţilor nu echivalează cu drepturile şi atribuţiile unui prorector al studenţilor aşa cum greşit se lasă înţeles încă de pe vremea fostului preşedinte din Senatul Universităţii din Oradea Dume Adrian Dumitru a cărui strategii de muncă şi presiunii le aplică şi actula conducere a studenţilor senatori din Universitatea din Oradea", se arată într-un comunicat semnat de Raul Viorel Derecichei, președintele Federației Asociațiilor Studențești din Oradea.

Totodată, studenții l-au reclamat și pe fostul președinte, Adrian Dume. "Semnalăm faptul am adus la cunoştinţa Rectoratului şi a Senatului Universităţii din Oradea că numitul Dume Adrian Dumitru fost preşedinte al Studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea şi actual cadru didactic asociat la Facultatea de Istorie Geografie şi Relaţii Internaţionale, folosindu-se de poziţia şi influenţa acumulată în decursul anilor, îşi face o agresivă campanie electorală în rândul Studenţilor din Universitatea din Oradea ceea ce contravine Art. 7 din Carta Universităţii din Oradea din data de 15 septembrie 2008. Solicităm prin acesta, sesizarea Comisiei de Etică vis-a-vis de acestă problemă şi soluţionarea acesteia cât mai repede posibil", se mai arată în documentul citat.

Resping acuzațiile

În replică, președintele studenților, Răducu Șerbănescu, susține că acuzațiile care îi sunt aduse sunt nefondate și a declarat că îi vor acționa în instanță pe cei care i-au adus prejudicii imaginii. "Din păcate pentru ei, în Universitatea din Oradea nu se mai revocă şi numesc oameni de către persoane ci aceştia sunt aleşi în mod democratic şi tot acesta este modul în care îşi pot pierde această calitate", susține Șerbănescu.

Citește întreaga declarația a lui Răducu Serbănescu


"Doresc să precizez că sunt în perfectă cunoştinţă a reglementărilor în vigoare legate de campanii şi promovare a doctrinelor politice în spaţiul universitar. Ca dovadă că am respectat dorinţa studenţilor pe perioada mandatului meu nu am fost implicat ca membru în nici un partid politic întrucât am considerat că eu personal nu contez în faţa interesului general al studenţilor", a răspuns Adrian Dume acuzațiilor. 

Citește întreaga declarația a lui Adrian Dume

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite