( FOTO ) Studenții au construit autovehicule care au sursă de energie aerul comprimat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipe de tineri reprezentante a Universității Oradea au proiectat și construit autovehicule acționate pneumatic. Cu acestea au participat la Concursul Internațional Pneumobil, unde s-au ales cu premiul pentru design.

Pe data de 8 mai 2010 a avut loc la Eger (Ungaria) a III-a ediţie a Concursului Internaţional Pneumobil 2010. La competiţie participă echipe formate din studenţi ai Instituţiilor de Învăţământ Superior care proiectează şi construiesc un autovehicul având ca sursă de energie aerul comprimat. Autovehiculele participă la trei probe: de distanţă (distanţa parcursă cu o anumită cantitate de aer comprimat), de viteză şi de accelerare. Firma Bosch Rexroth asigură echipamentele pneumatice necesare construirii pneumobilului şi suportă cheltuielile din timpul concursului. Pe lângă premiile acordate pentru câştigarea probelor menţionate, se acordă premii speciale pentru inovație şi design.

La concursul din acest an au participat în total 35 de echipe dintre care 7 din România. Universitatea din Oradea a participat cu 3 echipe: Echipa Lotus, echipa Felix și echipa Aether.

Proba de distanţă s-a desfăşurat pe un circuit cu lungimea de 640 m, viteza medie minimă obligatorie fiind de 12 km/h. A fost obligatorie schimbarea de minimum trei a concurenţilor. Distanţa parcursă cu o butelie de aer de 10l la 200 bar a fost în jur 3000 m. Echipele s-au clasat între locurile 10-12.
La proba de viteză, care s-a desfăşurat pe un circuit în lungime de 420 m, s-a luat în considerare timpul cel mai bun din trei ture de circuit. Timpii scoşi au fos în jur 1 minut. Clasarea a fost între locurile 10-15.
Ultima probă a fost cea de demaraj, care s-a desfăşurat pe o distanţă de 220 m. Locurile ocupate au fost între 12-18.
Echipa AETHER a câştigat premiul „Eco Shape Design" al firmei Bosch Rexroth.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite