Studenții străini cu burse Erasmus au petrecut aseară, cu delicatese și muzică internaționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Baclavale, chebap, omlete spaniole cu cartofi și ceapă, prajituri poloneze cu brânză sunt câteva dintre mâncărurile prin care studenții străini de la Universitatea Oradea au încercat să-și promoveze țările, în rândul colegilor orădeni. Cum alcoolul a fost interzis la Cina Internațională Erasmus, sangria pe care conta un student spaniol a trebuit să rămână acasă.

Cei 48 de studenți străini veniți la Oradea cu burse obținute prin programul Erasmus au dat aseară startul Săptămânii Erasmus, cu o cină internațională, în cadrul căreia fiecare a adus alimentele cele mai reprezentative pentru cultura țării sale. Nu doar mâncărurile au fost deosebite, ci și ritmurile muzicale, tinerii studenți aducând cu ei CD-uri cu muzica de succes din țările lor. Cum cei mai mulți dintre studenții Erasmus de la Universitatea Oradea sunt portughezi (20), s-a ascultat și fado (cântec popular portughez).

Săptămâna Erasmus

Miercuri, de la orele 18.00, studenții străini vor merge la bowling la Billy's Art Club din Lotus Center.  Joi, de la orele 14.00, va avea loc o sesiune de informare la Facultatea de Medicină şi Farmacie în vederea organizării în luna noiembrie 2010 a unei noi selecţii de studenţi pentru mobilităţile Erasmus. Tot joi, de la orele 21.00, va avea loc un chef Erasmus, la Blue Monday. Studenții vor mai face un tur al Oradiei, precum și o excursie la Peștera Urșilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite