Stresul provocat de examenul de bacalaureat va fi o doar amintire urâtă pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii nu vor mai fi stresați la bacalaureat
Elevii nu vor mai fi stresați la bacalaureat

Începând cu 2010, bacul se va derula sub o nouă formă menită să diminueze stresul asupra absolvenților. Odată cu noua metodologie, probele orale vor fi înlocuite cu examene de competență.

"S-a urmărit o decongestionare a examenului. Probele orale au fost înlocuite cu cele de competență și absolvenții vor fi notați în funcție de punctaje. Acestea vor permite plasarea evaluarea tinerilor în funcție de cunoștințele acumulate astfel va exista nivelul mediu, avansat și experimentat", a spus insepctorul școlar Radu Vasilescu. Începând cu 2010, probele de competență se vor derula în timpului anului școlar pentru a nu aglomera programul examenului de bacalaureat.

Pe 15-17 februarie va avea loc examenul de competență la limba română, pe 17-19 februarie se va susține proba de competență la limba și literatura maternă, în perioada 19-20 aprilie cea de competență digitală, iar între 31 aprilie -4 mai, elevii vor susține proba de competență lingvistică într-o limbă modernă. "La limba română se urmărește înțelegerea textului, utilizarea limbii române. Este un examen de comunicare, nu de literatură" , a precizat Radu Vasilescu.

Probele de competență nu se vor organiza în centre de examinare

Potrivit noilor norme, examenele de competență se vor organiza în fiecare școală. La evaluare vor fi prezenți în calitate de examinatori și profesorii care au predat materia la clasă. Pentru o mai bună înțelegere a modului de examinare, Inspectoratul Școlar a programat săptămâna viitoare o simulare. "Pe 20 ianuarie de la ora 10 în toate liceele și colegiile din Oradea se va organiza simularea la proba de competență digitală. Le-am solicitat profesorilor să agvem atâția absolvenți câte calculatoare, în așa fel putem urmări cum se comportă și rețeaua pentru internet", a spus Dorel Luca, șeful Inspectoratului Școlar Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite