Străzile din „topul ruşinii", adică cele de care se plâng cel mai des orădenii, vor fi modernizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a finalizat astăzi procedura de licitaţie pentru achiziţionarea lucrărilor de modernizare a străzilor: Carol Davila, Ciobanului, Delfinului, Fântânilor, Cotalilor, Măcieşului şi Navigatorilor. Acestea sunt străzile pe care taximetriştii şi ambulanţierii preferă să le ocolească, din cauza gropilor şi a noroiului.

De modernizarea străzilor Coralilor şi Navigatorilor se va ocupa firma Drumuri Bihor, în asociere cu Selina, valoarea contractului fiind de peste 1.500.000 de lei (fără TVA). Pentru străzile Carol Davila şi Fântânilor, licitaţia  a fost adjudecată de către firma Selina  în asociere cu Drumuri Bihor, acestea oferindu-se să le modernizeze contra sumei de aproximativ 770.000 de lei (fără TVA). Licitaţia pentru cel de-al treilea lot (Măcieşului, Delfinului, Ciobanului) a fost câştigată de către firma Drumuri Orăşeneşti, care a prezentat o ofertă de peste 1.370.000 de lei (fără TVA). Firmele nemulţumite de rezultatele licitaţiei pot depune contestaţii începând de joi, până la data de 19 iulie.

Trei km de stradă

 „Săptămâna viitoare vom semna contractele cu firmele câştigătoare, urmând ca în jurul datei de 1 august să demareze efectiv lucrările", a spus primarul Ilie Bolojan. Prin lucrările care vor demara vor fi modernizaţi aproape 3 km de stradă. Lucrările vor consta în delimitarea carosabilului cu borduri, îmbrăcăminte bituminoasă, colectarea apelor meteorice prin canalizare pluvială, realizarea de trotuare, spaţii verzi, dar şi amenajarea acceselor la imobilele riveranilor. Lucrările vor dura între una şi patru luni.

Acces

Luna viitoare va avea loc şi licitaţia pentru realizarea drumului de acces din strada Meiului - strada Seleuşului - inclusiv Pod peste Pârâul Peţa. Prin modernizarea acestor artere de circulaţie se va facilita accesul riveranilor spre şi dinspre locuinţele lor către centrul municipiului, către unităţile de învăţământ, dar şi către alte servicii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite