Ştrandurile din judeţ au atras mii de bihoreni în zi de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandurile din judeţ sunt deschise astăzi de Sfânta Maria şi i-au aşteptat pe bihoreni cu oferte care mai de care mai atrăgătoare. Chiar dacă în zilele de luni ştrandurile sunt închise pentru igienizare, astăzi, în zi de sărbătoare, locaţiile şi-au deschis porţile, pregătite pentru afluenţa mare de clienţi.

În acest sfârşit de săptămână, cei mai mulţi dintre români au avut parte de un week-end prelungit. Astăzi, pentru toţi creştinii ortodocşi este ziua de "Sfânta Maria Mare", sărbătoare trecută în calendarul Bisericii ca "Adormirea Maicii Domnului". Ziua de 15 august este declarată sărbătoare sărbătoare legală, astfel că majoritatea angajaţilor nu trebuei să meargă la muncă.

Bihorenii şi-au petrecut ziua liberă la ştrandurile din judeţ, care au fost deschise, tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să se răcoreasc ă la o baie şi să se bronzeze. Oferte sunt dintre cele mai diversificate, pentru buzunarul şi pretenţiile fiecăruia.

Ştrandul Municipal din Oradea, poate cel mai vizitat din oraş, practică preţuri de intrare de la patru la nouă lei. „Ştrandul este deschis astăzi de la ora 8 dimineaţa până la ora 18. Este practic un program de weekend. Punem la dispoziţie cinci bazine cu apă termală, dintre acre unul este destinat copiilor. Există şi un spaţiu de joacă pentru cei mici, dotat cu diferite aparate. Totodată, oamenii au acces şi la terenul de tenis cu piciorul. Ne aşteptăm la 3.000 de clienţi", afirmă Florentin Anton, administratorul Ştrandului Municipal.

Jacuzii şi hidromasaj

Pentru cei care caută relaxare totală în această zi liberă există Ştrandul Băile Felix, din staşiunea cu acelaşi nume. Aici, preţul biletului este pe măsura serviciilor oferite. „Un bilet costă 25 de lei. Cei care achită contravaloarea tichetului beneficiază de jacuzii, bazin cu hidromasaj şi acces liber la tobogane. Există mai multe unităţi cu bere, mititei, grătare şi autoservire. Punctul maxim de clienţi a fost atins de curând, cu 6.000 de plătitori într-o zi. Ne aşteptăm la cât mai mulţi clienţi în această zi, mai ales că se anunţă vreme bună. Invităm pe toată lumea la ştrand", spune Florian Lazăr, director tehnic al SCT Felix, firma ce adiministrează ştrandul din Băile Felix.

Şi reprezentanţii Ştrandului Ioşia se aşteaptă la mulţi clienţi în această zi liberă. Locaţia funcţioanează cu cinci bazine de apă termal. „Ne aşteptăm la mai mulţi clienţi astăzi. Avem multe oferte avatajoase. Şezlonguri care se închiriază cu 4 lei, automat de cafea, cu un leu paharul, plus unităţi de alimentaţie publică unde se găsesc minuturi, răcoritoare şi bere rece", spune Eugen Onciu, adminsitartorul Ştrandului Ioşia. Spaţiul dispune şi de un mic colţ de natură. „Este o zonă cu multă verdeaţă, pomi, practic e ca un parc cu bazine. Ne aşteptăm ca oamenii să vină cel mai probabil după programul de la Biserică, pe la orele prânzului", afirmă Onciu.

Destinaţia preferată

Mulţi dintre orădeni consideră ştrandul destinaţia ideeală în timpul verii şi cu atât mai mult într-o zi de sărbătoare. Fie ei adolescenţi adulţi ori pensionari, mulţi aleg să se bălăcească în apa termală de la bazine. Este şi cazul pensionarului Ncoale Stanciu, un client fidel al Ştrandului Ioşia. „Sunt pensionar aşa că am mult timp liber la dispoziţie. De cele mai multe ori merg la ştrand. Cu toate acestea, tot la ştrand voi fi şi de Sfânta Maria. Dacă peste tot în rest este închis, unde să mă duc?", se întreabă orădeanul. Şi cei mai tineri preferă să se distreze la ştrand în ziua liberă. „Lucrez la agent vânzări la o firmă de distribuţie şi sunt liber în 15 august. Voi merge la ştrand să ma îmbăiez şi să mă bronzez puţin. Nu am mai fost anul acesta la ştrand pentru că am un program foarte încărcat. Voi profita de ziua liberă pentru a mă distra la ştrand cu prietenii", spune Vlad Rusu, de 23 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite