Oradea: Ștrandul Felix, în varianta îmbunătățită, și-a deschis azi porțile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Față de anul trecut, clienții beneficiază de vestiare și de puncte sanitare moderne. Ultimele modernizări acoperă o suprafață de 2.750 mp și au costat 1,75 milioane de euro.

Ștrandul Felix și-a deshis în această dimineață porțile, pentru marele public. Speranța conducerii SC Turism Felix, exprimată vineri, la deschiderea pentru oficialități, este aceea că, în prima zi de funcționare din acest sezon estival, pragul ștrandului să fie trecut de circa 5.000 de vizitatori. Pe lângă dotările de care orădenii și turiștii s-au putut bucura încă de anul trecut, ștrandul se poate lăuda acum cu grupuri sanitare modernizate, cu mai multe puncte de alimentație publică și cu o sală de jocuri, pentru copii. Ștrandul Felix are șase bazine, din care trei sunt cu apă termală și două sunt pentru copii. Vizitatorii care vor să se simtă ca la mare se pot avânta în bazinul cu valuri sau în cel cu tobogan. Pentru cei care doresc să facă mai mult baie de soare, se închiriază șezlonguri, așezate pe nisip. De astăzi și până la venirea zăpezii, ștrandul va fi deschis zilnic, între orele 8 și 20. Florian Serac, directorul general al SC Turism Felix, ia în considerare posibilitatea prelungirii orarului în zilele de weekend, până la orele 23. Clienții ștrandului se pot distra în siguranță în oricare din cele șase bazine, păziți, în fiecare zi, de câte un salvamar. La securitatea acestora vor mai veghea doi oameni de ordine. Capacitatea ștrandului este de aproximativ 6.000 de persoane, cifră care reprezintă și numărul record de turiști care s-au distrat în acest ștrand, într-o singură zi, anul trecut.

Concurență cu maghiarii

Intenția directorului general este de a transforma Ștrandul Felix într-un competitor pentru parcurile acvatice de peste graniță, frecventate din ce în ce mai mult de orădeni. Așa cum aqua-parcurile din Debrecen își fac  reclamă pe tramvaiele din Oradea, și Ștrandul Felix urmează să fie promovat în Ungaria, printr-o campanie publicitară la care se lucrează în prezent.  Turiștii maghiari, dar nu numai ei, s-ar putea caza în hotelurile și pensiunile din Băile Felix și Băile 1 Mai. La un hotel de două stele, cazarea pe noapte, pentru o persoană, cu mic dejun inclus, costă 50 de lei. La hotelurile de trei stele, prețul pentru o noapte este de 80 de lei. La Hotel internațional, de patru stele, turiștii trebuie să plătească 110 lei pe noapte. La pensiunea Aroma din Băile Felix, de patru margarete, pentru o cameră single, în sezon, trebuie achitat 150 de lei.

Investiție de 3,5 milioane de euro

Valoarea totală a investiției în Ștrandul Felix se ridică la 3,5 milioane de euro. Ultimele modernizări au costat 1,75 milioane de euro, acoperind o suprafață de 2.750 mp. Luciul de apă se întinde pe circa 3.500 de mp, potrivit informațiilor primite de la Florian Serac.

Cât costă?

Biletul de intrare costă 20 de lei, pe persoană. Pentru copii prețul unui bilet este de 10 lei. Turiștii care se cazează la unul dintre hotelurile SC Turism Felix beneficiază, contra sumei de 20 de lei, de două intrări. Accesul la bazinul cu tobogan și la cel cu valuri este inclus în preț.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite