Străinii vin în vizită în Oradea să se plimbe cu tramvaiele electrice Tatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 11 germani pasionaţi ai tramvailelor electrice, membri ai unei organizaţii constituite în 1967 în oraşul Karlsruhe, au vizitat ieri Oradea. Organizația din care fac parte nemții numără până în prezent 2.200 de membri în toată lumea, mulţi dintre aceştia fiind editori ai unor publicaţii destinate transportului electric.

 Organizaţia, prin intermediul unei agenţii turistice, a solicitat permisiunea de a vizita depoul de tramvaie şi de a închiria un tramvai Tatra T4D pentru care au achitat 390 de lei. "După vizita în depou, grupul a pornit într-o călătorie cu tramvaiul prin oraş. S-a plecat din depou către Nufărul către Podul CFR pe la Gara şi înapoi pe B-dul Decebal", se arată într-un comunciat al Regiei Autonome de Transport Local Oradea.

Astăzi este aşteptat un alt grup, mai numerous, format din 30 de persoane, membrii unei alte organizaţii, de această data cu sediul în New York, intitulată Electric Railroaders Association, organizaţie care a fost constituită în 1934. Vizita acestui grup se va face la solicitarea Regiei din Iaşi, care le-a fost gazdă în această săptămână. Regia orădeană le va pune şi lor la dispoziţie, la cerere, un tramvai pentru a vizita oraşul. Aceştia se află în Europa pentru a zecea oară, în România însă, pentru prima dată.

Pentru ambele grupuri Oradea este punctul terminus al unui lung periplu prin 13 oraşe din România ( Bucureşti, Brăila,Galaţi,Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Sibiu, Cluj Napoca, Reşţa, Arad, Timişoara) înainte de pleca înspre Budapesta.  Astfel de grupuri de pasionaţi ai tramvaielor electrice au mai vizitat Oradea şi în anul trecut , iar în acest an sezonul vizitelor a fost deschis de un grup de danezi sosiţi la Oradea în 8 Mai. "Toţi cei care au sosit până astăzi au fost încântaţi de ce au văzut şi, nu în ultimul rând, de oraş în sine pentru că vizitele lor nu s-au rezumat doar la depou, ci au bătut cu pasul centrul oraşului şi principalele obiective turistice", se mai arată în comunicat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite