Oradea: Stau fără apă caldă din cauza datornicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Stau fără apă caldă  din cauza datornicilor
Oradea: Stau fără apă caldă din cauza datornicilor

Orădenii de la Asociaţia de Proprietari 116 nu au apă caldă de trei luni. Mai multe blocuri s-au trezit fără apă caldă, fără să ştie că asociaţia din care fac parte are restanţe vechi către furnizor.

CITEȘTE ȘI

Restanţele la apă şi căldură cresc

„Ni s-a oprit apa caldă în 4 august. Am crezut că se fac ceva reparaţii şi am răbdat”, a explicat Corina A., care locuieşte într-un bloc din Asociaţia de proprietari 116, Zona de Vest. Femeia s-a străduit să fie la zi cu achitarea întreţinerii şi s-a bucurat când a văzut că pe tabelul cu obligaţiile la asociaţie nu apar apartamente cu restanţe. Acum şi-a dat seama că acestea existau, dar nu erau înregistrate. „E groaznic să nu ai apă caldă de atâtea luni. Acum mi-e teamă să nu ni se sisteze şi căldura”, a mai spus femeia.

Nemulţumiţi de vecini
Şi Maria O., o altă proprietară, este revoltată de situaţie. „Niciunul din cei 90 de locatari nu a ştiut de existenţa acestor datorii. Administratorul asociaţiei are toate actele, dar nu a spus niciodată nimic”, a declarat femeia. Ea ştie că sunt doi sau trei vecini care au datorii la întreţinere. „Unul dintre vecinii cu datorii şi-a vândut apartamentul şi a dispărut. Cum se recuperează datoria lui?”, se întreabă ea. Orădeanca a descoperit şi că lunar trebuie să plătească o sută de metri cubi de apă. „Am făcut scandal pentru asta”, a mai spus femeia.

„Restanţele erau trecute cu roşu”
Administratorul asociaţiei, Florica Blaga, recunoaşte că a fost îngăduitoare şi nu a penalizat restanţierii. „Am preluat asociaţia cu datorii în 1998. De atunci, acestora li s-au adăugat penalizările”, spune femeia. Susţine că a trecut pe tabele restanţele cu culoare roşie, dar locatarii le-au ignorat.
Are cinci rău-platnici pe asociaţie pentru care acum suferă 85 de familii. „La apă rece trebuie să împart diferenţa dintre contorul de la intrare şi cele din apartamente”, a adăugat administratorul. Florica Blaga este revoltată, la rândul ei, că Electrocentrale a tăiat apa caldă la asociaţia ei cu datorii de peste 70.000 de lei, în iunie, iar altele cu 300.000 de lei datorie au în continuare apă caldă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite