Statul este dator vândut poliţiştilor de frontieră cu prime și salarii compensatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor susţine că până la data de 31 decembrie 2009 s-au acumulat restanţe de aproape 500.000 lei la plata primelor de vacanţă şi a salariilor compensatorii către poliţiştii de frontieră.

Soluţiile propuse pentru reducerea cheltuielilor la bugetul de stat au lovit şi în poliţiştii de frontieră. Şi aşa decimat de restructurări, ca urmare a aderării României la spaţiul Schengen, Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Bihor a acumulat o restanţă de sute de mii lei la salarii. „Pot să vă spun că anul trecut s-au cheltuit aproape 22.651.380 lei pentru achitarea salariilor către personal. Până la data de 31 decembrie, s-a adunat o restanţă de 474.817 lei
privind primele de vacanţă şi, salariile”, a spus comisarul-şef Nicolae Iancu, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. 

Ca urmare a situaţiei în care se află Poliţia de Frontieră, în ultimele şase luni 162 de poliţişti de frontieră au ales să se transfere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor. Nicolae Iancu a recunoscut că în cadrul acestei structuri nu se vor mai face angajări mai devreme de martie 2011.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite