Statul este dator vândut polițiștilor de frontieră bihoreni cu salarii și prime de sute de mii lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii de frontieră își așteaptă drepturile
Polițiștii de frontieră își așteaptă drepturile

Șeful Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Bihor susține că până la data de 31 decembrie s-au acumulat restanțe de aproape 500.000 lei la plata primelor de vacanță și a salariilor compensatorii către polițiștii de frontieră.

Soluțiile propuse pentru reducerea cheltuielilor la bugetul stat a lovit și în polițiștii de frontieră. Și așa decimat de restructurări urmare a aderării României la spațiul Schengen, Inspectoratul Poliției de Frontieră Bihor a acumulat o restanță de sute de mii lei. "Pot să vă spun că anul trecut s-au cheltuit aproape 22.651.380 lei pentru achitarea salariilor către personal. Până la data de 31 decembrie s-a adunat o restanță de 474.817 lei privind primele de vacanță și salariile compensate ale polițiștilor", a spus comisarul șef Nicolae Iancu, șeful Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră.  

Un agent și un ofițer au fost achitați și repuși în drepturi

Conducerea Inspectoratului Poliției de Frontieră a făcut publice și datele privind numărul polițiștilor de frontieră bihoreni cercetați. "11 polițiști au primit mustrări în scris și 28 au fost cercetați anul trecut. Agentul Călin Ivan din sectorul Salonta a fost cercetat pentru inițierea, constituirea sau sprijinirea unui grup infracțional. A fost pus la dispoziția inspectoratului", a spus Iancu. Șeful inspectoratului a spus că un agent și un ofițer au fost achitați și repuși în drepturi.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite