Staţiile de autobuz din Oradea sunt blocate de taxiurile care parchează aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a racola mai mulţi clienţi, soferii de taxi parchează în staţiile de autobuz, spre disperarea orădenilor. Atitudinea taximetriştilor este frustrantă şi pentru pietoni şi pentru şoferi, pentru că aceştia pierd timp şi nervi ocolind taxiul.

Andraş Fazekaş este angajat al Regiei de Transport Local Oradea (OTL) ca şofer.  Bărbatul conduce autobuzul numărul 14 pe ruta Pod CFR - Universitate. Fazekas este supărat că în staţia de autobuz situată vizavi de Universitatea din Oradea sunt taximetrişti care staţionează. „Au şi ei staţie de taxi lângă Universitate, dar unii vor să racoleze clienţi exact din staţia de autobuz”, spune Fazekaş. „Dacă mai văd unul, îi fac poză şi-l reclam”, ameninţă şoferul. De aceeaşi părere cu Fazekaş sunt şi studenţii: „Am mai văzut şi eu taxiuri oprite în staţia lui 14.  Mă încurcă faptul că trebuie să le ocolesc, când fug să prind autobuzul”, a declarat studenta Alina Pinter.

Cercul vicios

De la Primărie, răspunsul e simplu: „Noi am stabilit locurile de staţionare legale în oraş. Sancţiuni doar Poliţia Rutieră poate aplica”, a declarat Mirela Macra, purtător de cuvânt al Instituţiei. Poliţia rutieră, promite să pedepsească şoferii „zeloşi”: „Taxiurile nu au voie să staţioneze la distanţă mai mică de 25 de metri de staţiile de autobuz. Dacă îi prindem, primesc două puncte penalizare şi trei puncte amendă”, a declarat comisarul Poliţiei Rutiere, Claudiu Ciuclea. Nici directorul Camerei Taximetriştilor Bihor, Iosif Rad, nu e de acord cu situaţia.

„Astfel de şoferi fac concurenţă neloială colegilor şi trebuie sancţionaţi”, spune Rad. El a mai zis că staţia de taxi de la Universitate nu e accesibilă clienţilor. „Vom trimite o adresă Primăriei prin care să cerem alt loc de staţionare. Poate aşa rezolvăm problema”, a
precizat Rad.

Staţiile sunt blocate la ore de vârf

Şoferul OTL Andraş Fazekaş spune că taximetriştii încurcă exact în orele de vârf. „Vin pe rând în staţia de autobuz la ore de vârf, când sunt mulţi oameni care aşteaptă. Se creează îmbulzeală, pentru că noi nu putem opri în staţie din moment ce nu avem loc. Toate firmele de taxi au astfel de şoferi”, explică Fazekaş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite