Stație SMURD și elicoptere pentru orădenii care au nevoie de intervenții urgente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stație SMURD de intervenție rapidă cu elicoptere se înființează în vestul României. Stația va fi locată în Arad și va deservi pacienților din județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Astfel, începând cu luna septembrie la Arad se va lucra cu un elicopter normal, dotat cu aparatură medicală, urmând ca un elicopter special să fie achiziționat în perioada următoare.

Vestul ţării va avea propria staţie SMURD de intervenţie rapidă cu elicopter. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat vineri că această staţie va fi înfiinţată la Arad, dar va deservi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

La începutul lunii septembrie un elicopter din dotarea Ministerului Administrației și Internelor va fi pus la dispoziția SMURD,așa cum susține ministrul Traian Igaș.
Ministrul mai spune că a ales Aradul datorită infrastructurii aeroportului, hangarului  și personalului medical specializat. Pe lângă județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, elicopterul ar putea deservi și locuitorii din Sălaj.

Elicopterul va fi dotat cu aparatură medicală conform standardelor europene. Asistenții medicali vor fi din Arad, în timp ce doctorii vor face de gardă, prin rotație, din fiecare județ.

Referitor la achiziţia de elicoptere medicale, Arafat spune că licitaţia este în faza finală. „Mai sunt anumite detalii de pus la punct, dar, în mare parte, licitaţia este finalizată. Pe baza unui acord cadru, pe o durată de patru ani, vom achiziţiona între 2 şi 6 elicoptere", anunţă Raed Arafat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite