Oradea: Starurile din sport fac case pentru săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Starurile din sport fac case pentru săraci
Oradea: Starurile din sport fac case pentru săraci

Câţiva tineri au urmat exemplul unor campioni sportivi din România care au lucrat pe şantierul de la Beiuş.

Doina Melinte crede că voluntariatul ar trebui predat în şcoli, pentru a se schimba mentalitea noii generaţii.

Elevii români ar putea urma în, viitorul apropiat, cursuri de voluntariat. Doina Melinte, fostă campioană olimpică şi europeană la 1.500 de metri indoor, a spus ieri, la Beiuş, că va propune ministerului educaţiei să introducă în programa şcolară cursuri despre importanţa voluntariatului şi despre modalităţile în care un elev s-ar putea face util comunităţii.
Fosta atletă Doina Melinte crede că ideea de a munci voluntar, de a acţiona fără a aştepta recompense, ţine de educaţie şi de schimbarea mentalităţilor.

Exemplu legendar      
                                              
Fosta atletă a participat la „Big Build” sau „Marea Construcţie” 2009, un eveniment pe care l-a organizat la Beiuş ONG-ul Habitat pentru Umanitate. Doina Melinte a muncit pe şantier cot la cot cu alte stele ale sportului românesc, printre care Gabi Szabo, campioană olimpică şi triplă campioană mondială la atletism, tenismena Ruxandra Dragomir, numărul 15 mondial WTA Tour 1997, Nicu Vlad, multiplu campion mondial, european şi naţional la haltere, Elisabeta Lipa, cea mai decorată canotoare din istoria Olimpiadelor şi Valeria Răcilă, canotoare laureată cu aur. Legendele sportului românesc au continuat munca începută luni de voluntarii irlandezi, lucrând alături de viitorii beneficiari ai celor zece case care vor fi gata vineri, 9 octombrie.

Campionii au lucrat la finisaje, au tencuit şi au montat gips carton. Cu toţii s-au declarat impresionaţi de naturaleţea irandezilor în ceea ce priveşte munca de voluntariat, pe care o desfăşoară într-o ţară străină.

Voluntarii înalţă zece case în cinci zile

Peste 400 de voluntari au trecut, pragul şantierului „Big Build” 2009, spun organizatorii. Circa două sute dintre ei au venit tocmai din Irlanda de Nord. „Marea construcţie” se va încheia vineri, când zece familii de tineri care au crescut în orfelinate îşi vor lua în primire casele mult visate. Locuinţele au fost construite din donaţii.

Avem multe de învăţat în materie de voluntariat. În primul rând că acesta nu se plăteşte.
Nicu Vlad, multiplu campion mondial la haltere

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite