Oradea: Sportivii au făcut bătături la mâini, de la cât au construit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Sportivii au făcut bătături la mâini, de la cât au construit
Oradea: Sportivii au făcut bătături la mâini, de la cât au construit

A treia zi a evenimentului Big Build a fost dedicată marilor sportivi români.

CITEȘTE ȘI

Gabriela Szabo și Elisabeta Lipă, alături de alți sportivi, construiesc case pentru sărmani

Peste 400 de voluntari au trecut pragul șantierului Big Build 2009, în primele trei zile. Circa două sute dintre ei sunt din Irlanda de Nord. „Marea construcție” de la Beiuș se va încheia vineri, 9 octombrie, când zece familii formate din tineri care au crescut în case de copii, își vor vedea visul cu ochii, primind cheile a zece locuințe, la care au lucrat ei înșiși, cot la cot cu personalități din lumea sportului.



Elisabeta Lipă: „Mi-aș dori să fim modele pentru tineri, să înțeleagă ce înseamnă să formezi o echipă. Din păcate noi, românii, am fost obișnuiți să nu dăm ceva, dacă nu avem garanția că primim altceva în schimb”

Sportivii la șpaclu

Astăzi a fost „Ziua Marilor Sportivi”, care au răspuns invitației organizației Habitat pentru Umanitate Beiuș, de a contribui cu imaginea și munca lor la promovarea ideii de voluntariat. Doina Melinte, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului (fostă campioană olimpică şi europeană 1500 m indoor), Gabriela Szabo, campioană olimpică şi triplă campioană mondială la atletism, Ruxandra Dragomir (numărul 15 mondial WTA Tour 1997), Nicu Vlad (multiplu campion mondial, european şi naţional la haltere), Elisabeta Lipa (cea mai decorată canotoare din istoria Olimpiadelor) şi Valeria Răcilă (Van Groningen), canotoare laureată cu aur, cu toții au lucrat la finisajele celor zece case.

  

Gabi Szabo: „Prea mulți copii sunt și acum abandonați în maternități. Mi-e groază să mă gândesc la viitorul care îi așteaptă”

Ruxandra Dragomir:  „Am dormit doar patru ore azi-noapte, dar nu regret o secundă. Deja am făcut bătături la mâini, însă a fost cu mare drag. Cred că este o idee bună să folosești imaginea sportivilor, pentru promovarea voluntariatului”

Au făcut impresie bună

Voluntarii de pe șantier nu s-au putut hotărî care dintre campionii României a muncit mai cu spor. „Cu toții au lucrat la fel de mult. Și-au dat interesul”, a spus Monica, o tânără voluntară.  Gabi Szabo și canotoarea Valeria Răcilă au tencuit pereții unei case, în timp ce Nicu Vlad,  Elisabeta Lipă, Ruxandra Dragomir și Doina Melinte au montat gips carton.



Nicu Vlad: „Avem multe de învățat în materie de voluntariat. În primul rând că acesta nu se plătește”

image
image
image
image
image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite