Sportivii orădeni s-au întors cu medalii de la Campionatul Național de Karate Kyokushin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două sute de sportivi din toată țara au participat weekendul acesta la Campionatul Național de Karate Kyokushin, organizat la Deva, sub egida Feredației Române de Karate Kyokushin.

Bihorul a fost reprezentat la campionat de sportivi legitimați la CS Gym Oradea, CS Suioco și CS Felix Sânmartin. Cei aproximativ 40 de sportivi bihoreni înscriși în concurs au participat atât la proba de kata cât și la kumite.

La proba de kata, seniori, categoria A, pe locul întâi s-a clasat Viviana Chirilă iar pe locul doi Vasilica Urda, pentru care Campionatul Național a fost prima competiție după o lungă pauză. Tot la kata, categoria B (centuri mici), locul întâi a fost câștigat de Daiana Garai, iar Carmen Pelle s-a clasat a treia. Cele patru sportive sunt legitimate la CS Gym Oradea. La masculin, categoria B, sportivul CS Gym Radu Berindei s-a clasat al treilea la kata.

Clasamentul la kumite

La kumite, seniori, categoria A, sportivele CS Gym Laura Moldovan și Meer Lilla au urcat pe a treia treaptă a podiumului, la -65kg. Laura Moldovan a fost urmărită de ghinion la această competiție, ea accidentându-se la genunchi în timpul primului meci, astfel că nu a putut continua lupta. La +65 primul loc a revenit Vivianei Chirilă, vicecampioană mondială la karate kyokushin. 

La kumite masculin, categoria A, -80 kg, luptătorul CS Gym Oradea, Robert Cosma a urcat pe prima treaptă a podiumului. La -90 kg, primul loc a fost ocupat de Ionuț Gabor iar locul doi de Birta Ferencz, ambii de la CS Gym Oradea. La seniori, categoria B, feminim, la -65 de kg, Georgiana Anghel a urcat pe prima treaptă a podiumului. La +65 o altă sportivă CS Gym, Carmen Pelle, a reușit să obțină locul întâi.

Sportivii CS Felix pe podium

Luptătorul  Paul George Florin, legitimat la CS Felix Sânmartin, a urcat pe prima treaptă a podiumului, la seniori, categoria A, + 90 de kg. Tot primul loc i-a revenit și sportivului Sergiu Tamaș, tot de la CS Felix Sânmartin, la seniori, categoria B, -80 kg. La aceeași categorie, locul secund a fost ocupat de Florin Dărăban. La -90 kg, un alt sportiv de la clubul din Felix, Adrian Gavruța a ocupat locul trei. Bogdan Ianceu, legitimat la același club, a câștigat locul trei la - 60 kg.

Clasamentul la juniori

La Juniori 3, kata, feminin, Codrina Solcan de la CS Gym Oradea s-a clasat pe primul loc iar Robert Galea, de la CS Felix Sânmartin, pe locul doi. La kumite, la categoria semi-mijlocie, Loredana Varga s-a clasat a treia, la mijlocie Codrina Solcanu a obținut primul loc și Anabelle Bei locul trei. La cetegoria semi-grea Patricia Farcaș a obținut locul trei. La masculin, Remus Szabo s-a clasat pe primul loc la categoria ușoară, Sebastian Crișan pe locul trei la categoria grea și la  categoria super-grea Alexandru Botici a luat primul loc iar Marco Matiuța locul doi. La categoria grea, feminin, sportiva CS Felix Sânmartin, Andreea Merca, a luat locul trei. La masculin, categoria mijlocie, Robert Galea, tot de la Sânmartin, a luat locul trei. Tot locul trei a obținut și Dan Mhocaș.

La Junori 1, sportivele CS Gym Oradea, Berenyi Evelyn și Bordas Anette, au obținut locurile 2, respectiv 3, la proba de kata. La masculin, George Brata, de la același club, a urcat pe a doua treaptă a podiumului. La Juniori 1, kumite, Benenyi Evelyn a reușit să obțină primul loc la -60 kg. Daniel Kiss s-a clasat primul la -50 kg. La +75 George Brata a urcat pe prima treaptă a podiumului, iar Andrei Nichita s-a clasat al treilea. Lup Alexandru, legitimat la CS Suioco, s-a clasat pe locul trei la - 75 kg.

La Juniori 1, masculin, - 60 kg, primul loc a fost ocupat de Cordin Mardar, de la CS Felix Sânmartin. la -75 kg, Mihai Graur, de la același club, a obținut locul trei, iar la + 75 kg, Daniel Dărăban s-a clasat al treilea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite