Sportivele de la Ars Nova au strălucit la Veszprem în Ungaria, în memoria lui Marian Cozma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru medalii de aur au fost obținute de sportivele  școliii de dans Ars Nova din Oradea, în cadrul competiției ce s-a desfășurat în localitatea Veszprem din Ungaria. Rezultatele obținute au fost dedicate memoriei marelui sportiv orădean Marian Cozma, care a fost ucis în urmă cu doi ani.

Opt sportive de la academia de dans Ars-Nova au participat zilele trecute la o competiție sportivă ce a avut loc în localitatea Veszprem din Ungaria. Orădencele au triumfat și de această dată. Patru medalii de aur au fost cucerite de sportive. Luana Chebeleu, Szoke Bernadett și Miriam Abrudan au obținut câte o medalie de aur la probele individuale, medalie pe care au obținut-o și cele șapte sportive care au concurat la echipe. „2011 World Championship of Modern Dance Sports, este competiția ce a încheiat sezonul competițional 2010-2011, care pentru noi a fost un sezon de excepție.  Componentele echipei au obținut peste 15 titluri de campioane ale României la concursurile de dans din țară plus alte 10 titluri de campioane mondiale obținute la competițiile internaționale la care au participat" a spus Teodora Lăzuran, antrenoarea echipei Ars Nova.

Competiția din Ungaria s-a desfășurat în sala de sport construită special pentru desfășurarea meciurilor de handbal ale echipei din Veszprem, echipă la care a evoluat și orădeanul Marian Cozma, cel care în urmă cu doi ani și-a pierdut viața într-un mod tragic. În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, sportivul se afla în discoteca Patriota Lokal din oraşul maghiar Veszprem împreună cu alţi colegi, pentru a sărbători naşterea copilului unuia dintre colegii săi. La un momendat a avut loc o altercaţie, Cozma fiind atacat de un grup de aproximativ treizeci de țigani. Sportivul a fost înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă, această plagă cauzându-i decesul.  În memoria sportivului, echipa orădeană a aprins o lumânare la bustul acestuia, iar rezultatele obținute au fost dedicate memoriei marelui handbalist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite