Spitalul de boli infecţioase va fi dărâmat luna aceasta, pentru a face loc parcării de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare începe mutarea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu", din imobilul de pe strada Tribunalului, în imobilul Spitalului Judeţean, respectiv în Staţionarul II, de pe strada Republicii 37.

Mutarea Secţiei de Boli Infecţioase a fost a fost aprobată în ianuarie, prin hotărâre de Consiliu Local, fiind obţinute şi avizele necesare în vederea mutării. Spaţiul din Staţionarul II, unde a funcţionat secţia de oftalmologie şi chirurgie toracică, urmează să fie reabilitat, prin crearea de saloane, săli de tratament, cabinete de consultaţie şi grupuri sanitare. Staţionarul II are o capacitate de locuri conformă cu  organigrama după care funcţionează în prezent Secţia de Boli Infecţioase de pe strada Tribunalului.

Parcarea, proiect de interes public

Această mutare are la bază intenţia municipalităţii de a dezvolta un proiect imobiliar de interes public în zona străzii Tribunalului. Acest proiect a fost demarat în anul 2008, când a fost aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul „Complex multifuncţional cu parcaje supraetajate situat în zona str. Tribunalului", urmat apoi în 2009 de aprobarea HCL nr. 602, prin care s-a dat acordul de principiu pentru realizarea acestui proiect. În partea a doua a lunii februarie, amplasamentul din strada Tribunalului nr. 8 va fi predat constructorului,  asociaţia SC Construcţii Bihor SRL şi SC Pro-Arh SRL, care va începe operaţiunile de demolare a imobilului. Cele două firme care şi-au adjudecat construirea complexului multifuncţional pentru suma de 16,7 milioane lei, fără TVA. Potrivit unui studiu comandat de către Primăria Oradea, 53,7 autovehicule trec pe oră prin Parcul Traian.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite