Spitalul din Marghita primeşte bani de aparatură de la fundaţia caritabilă a NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Haţieganu-Papai-Parisz, fondată de angajaţii Spitalului „Dr. Pop Mircea" din Marghita, va primi 8.800 de euro pentru aparatură nouă. Situaţia a fost posibilă datorită Nato Charity Bazaar, o fundaţie internaţională care promovează activităţile caritabile şi organizează anual depuneri de proiecte.

Orădeanca Katalin Schmidt, preşedinta Nato Charity Bazaar, s-a aflat astăzi la Oradea pentru a le acorda un cec de 8.800 de euro reprezentanţilor Asociaţiei Haţieganu-Papai-Parisz, din Marghita. „În anul 2011, au sosit pe adresa fundaţiei 70 de proiecte, dintre care 46 au fost eligibile. Printre acestea se numără şi proiectul Spitalului din Marghita", a spus Katalin Schmidt.

Asociaţia din Marghita va folosi banii pentru a cumpăra două monitoare multiparametrice, pentru a le oferi pacienţilor comfort, dar şi pentru îmbunătăţirea timpului de reacţie a medicilor. „Am ales să depunem acest proiect pentru a îmbunătăţi serviciile oferite pacienţilor", a spus reprezentantul spitalului.

În 2009 şi 2010 şi alte fundaţii din Bihor au primit bani din partea Nato Charity Bazaar. În 2009, Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" a primit bani pentru un ecograf nou. Fundaţia „Pas cu Pas" a Liceului Greco-Catolic din Oradea a fost şi ea răsplătită cu peste 7.000 de euro pentru a realiza un cabinet de consultanţă psihopedagogică, iar o organizaţie nonguvernamentală din Ineul de Criş a primit bani pentru o centrală termică, tot în anul 2009.   

Fundaţiile nonguvernamentale care vor să depună proiecte pentru a obţine bani de la Nato Charity Bazaar pot să se înscris completând un formular care va apărea pe site-ul fundaţiei, www.natocharitybazaar.org/, pe data de 1 februarie. Sesiunea de depuneri de proiecte se va încheia pe 1 mai.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite