Spitalul Judeţean va avea centru de cardiologie de două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria a primit două milioane de euro pentru Centrul de Cardiologie "Viva Anima"
Primăria a primit două milioane de euro pentru Centrul de Cardiologie "Viva Anima"

Municipalitatea orădeană a semnat contractul de finanţare, din bani europeni, a Centrului Euroregional de Cardiologie Invazivă „Viva Anima". În colaborare cu Universitatea din Debrecen, Primăria va moderniza un etaj întreg în clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a trata bolnavii cu afecţiuni cardiace.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste două milioane de euro şi va cuprinde modernizarea etajului trei din clădirea Spitalului Judeţean, cumpărarea unui angiograf nou, dar şi specializarea a 20 de cadre medicale. „Specializarea medicilor sau asistentelor se va face la Clinica «Auguszta» din Debrecen", a spus viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp.

Administraţia orădeană va primi un sprijin major în realizarea acestor paşi de la un specialist renumit, medicul cardiolog Jagamos Endre, care a lucrat 20 de ani în Suedia şi Norvegia. „Acest centru este necesar în această zonă pentru că incidenţa infarcturilor este prea mare pentru a fi ignorată. O dată cu funcţionarea acestuia pacienţii cu infarct miocardic vor putea fi trataţi urgent şi vor putea pleca acasă în trei zile", a subliniat acesta importanţa investiţiei. Deşi conform proiectului, termenul de finalizare este este 18 luni, viceprimarul vrea ca centrul să fie funcţional în vara anului viitor. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite