Spitalul Județean Oradea are pierderi de 1,3 milioane de lei și nu este autorizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatul de cobaltoterapie de la Spitalul Județean trebuie reparat
Aparatul de cobaltoterapie de la Spitalul Județean trebuie reparat

În primele șase luni, Spitalul Județean Oradea a avut pierderi de 1,3 milioane de lei. Problemele spitalului nu se termină aici. Unitatea nu are autorizație, din cauză că are prea multe paturi față de spațiul existent și se pregătește să dea afară o parte din personal.

„Din punct de vedere al pierderilor financiare, Spitalul Judeţean a înregistrat pe primele 6 luni din acest an, pierderi de peste 1,3 milioane lei. Trebuie luate măsuri urgente pentru ca pierderile să fie eliminate treptat", a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradei, în condițiile în care spitalul urmează să fie transferat primăriei, până la sfârștul anului. Edilul a adăugat că una din măsurile luate pentru diminuarea pierderilor va fi  închiderea staţionarului II de la Spitalul Judeţean şi transferarea secţiilor care funcţionează lângă Magazinul Crişul  la Spitalul Judeţean în staţionarul I şi la Spitalul Municipal. Mutarea staționatului II se va face după 1 ianuarie 2011. Bolojan a subliniat, legat de reducerile de personal, că "nu va exista nicio intervenţie din partea Primăriei Oradea în favoarea vreunei persoane, singurele criterii pe care vă rog sa le aveţi în vedere, să fie cele de competenţă".

Reduceri de personal și număr de paturi

Alte măsuri menite să reducă din pierderi sunt reducerile cheltuielilor cu chiria, blocul alimentar va fi gestionat într-un singur loc și personalul TESA va fi redus, în prezent fiind peste 40 de posturi în plus. Mai mult, numărul de paturi va fi redus cu 10 procente. "Datorită numărului de paturi prea mare, Spitalul Judeţean nu poate fi autorizat. Global, trebuie reduse sau transferate, dacă spaţiile nu se măresc, aproximativ 250 de paturi", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite