Oradea: Ecograf 4d la Spitalul din Aleșd

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Ecograf 4d la Spitalul din Aleșd
Oradea: Ecograf 4d la Spitalul din Aleșd

Cabinetele ambulatorii vor fi dotate cu aparatură de peste 350.000 de euro. Circa 60.000 de bihoreni vor scăpa de drumuri pentru diverse consultații, după ce spitalul va dotat cu aparate de ultimă generație.

Vizita la ginecolog va deveni mai puțin stresantă pentru localnicele din zona Aleșdului. Din august 2010, ambulatoriul de specialitate din Spitalul Orășenesc Aleșd va fi dotat cu masă și scaun pentru consultație ginecologică noi și cu alte aparate de tehnică medicală de ultimă generație. Totul printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană cu circa 500.000 de euro, aprobat săptămâna trecută de Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Doar 2% din această sumă va reprezenta contribuția orașului Aleșd. Ioan Todoca, managerul spitalului, spune că la acest proiect se lucrează din februarie 2008, fiind depus pentru a doua oară.

Cheltuieli reduse, pentru spital și pentru pacienți
Cabinetul de obstetrică – ginecologie va fi dotat cu ecograf, colposcop, aspirator pentru chiuretaj uterin și lampă cu UV. Alte trei ambulatorii (interne, pediatrie și neurologie) vor fi modernizate, valoarea totală a achizițiilor depășind 350.000 de euro, potrivit informațiilor primite de la Ioan Todoca. De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, se va monta un lift special și se vor pune la punct grupuri sanitare adecvate, care să permită accesul cu cărucioarele. La interne, se achiziționează endoscop pentru endoscopie digestivă, ecograf Doppler 4 D, electrocardiograf și osteodensiometru. „Pacienții nu vor mai trebui să se deplaseze la Oradea sau în alte orașe”, spune Ioan Todoca, manager spital. De noua tehnologie vor beneficia în mod direct circa 60.000 de persoane, din Aleșd și din comunele limitrofe orașului. Proiectul de modernizare și reabilitare a cabinetelor  ambulatorii de la Spitalul orășenesc Aleșd a fost prezentat în această dimineață, la Consiliul Județean Bihor.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite