Spitalele orădene vor ajunge la standarde de performanță din UE în 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea are un plan prin care urmărește modernizarea sistemului sanitar din Oradea. În acest sens, primăria a adoptat un plan de măsuri de reorganizare a spitatelor orădene. Orădenii pot spera să vadă primele schimbări în 5 ani.

Citește aici care sunt măsurile propuse de municipalitate

Primarul Ilie Bolojan a prezentat strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate precum şi principalele direcţii pe care le va urma municipalitatea în acest domeniu. "Crearea unui sistem sanitar modern, capabil să atingă standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană, în 5-10 ani, este principalul obiectiv al municipalităţii", a spus edilul.

În acest sens, municipalitatea urmărește creşterea progresivă a alocărilor bugetare pentru investiţii, reabilitarea şi modernizarea clădirilor spitalelor, dotarea cu aparatură medicală. "Se va crea un program cu prevederi bugetare pentru specializarea cadrelor medicale. Va fi susţinută modernizarea Facultăţii de Medicină din Oradea, cu accentul principal pus pe calitatea actului formativ. De asemenea, se urmăreşte asigurarea transparenţei şi responsabilităţii în sistemul sanitar, monitorizarea riguroasă a resurselor alocate şi evaluarea periodică a eficienţei execuţiilor bugetare precum şi încurajarea stabilirii de parteneriate între spitale şi parteneri privaţi", a mai spus primarul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite