Spitalele bihorene care nu sunt pregătite să facă față incendiilor au fost amendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre acestea este Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, care a fost sancționat fiindcă nu este pregătit, conform normelor în vigoare, să facă față unui incendiu. Dintre spitalele subordonate Primăriei Oradea, verificate ca urmare a tragediei de la Maternitatea Giulești, acesta a fost singurul amendat.

ISU Bihor a efectuat la Oradea controale în spitalele care se află în subordinea municipalităţii. Nu s-au constatat probleme majore, astfel încât a fost aplicată o singură sancţiune la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu", informează primăria, printr-un comunicat de presă. Principalele neajunsuri constatate s-au referit la neactualizarea planului de intervenţie, inexistenţa unui cadru în domeniul apărării împotriva incendiilor şi la asigurarea măsurilor de siguranţă pentru evacuare în caz de incendiu.

Mai periculos în județ

La nivelul întregului județ au fost verificate 16 spitale şi 6 centre medico-sociale, echipele de control fiind formate din reprezentanţi ai DSP Bihor şi ofiţeri din cadrul ISU Crişana. „Lipsa autorizaţiilor de securitate la incendiu, neactualizarea planurilor de intervenţie, lipsa iluminatului de siguranţă, faptul că nu se asigură trecerea automată pe grupul electrogen în cazul întreruperii curentului electric sunt câteva dintre deficiențele constatate", a spus joi la Prefectura Bihor, colonelul Ioan Baș, inspector-şef al ISU Crişana . Ca urmare, la nivel de județ au fost aplicate 134 de sancţiuni, valoare amenzilor fiind de 24.000 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite