Speologi din țară și din străinătate se reunesc în Bihor, la Congresul Național de Speologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de Speologie Speodava organizează ediția cu numărul 38 a Congresului Naţional de Speologie. Reuniunea „oamenilor cavernelor" are loc la Ștei și durează până duminică. 

Din anul 1972, când mai mulți speologi români s-au adunat pentru prima dată în cadrul unei manifestări organizate, numită „Speosport", evenimentul s-a repetat anual până în 2000, când s-a transformat în Congresul Naţional de Speologie. Congresul este patronat de Federaţia Română de Speologie.

Cu participare internațională

„Manifestarea marchează bilanţul unui an de activitate, fiind în egală măsură un for de exprimare şi dezbateri pe toate domeniile ce ţin de speologie, carstologie sau conex acestora", se arată în comunicatul transmis de către organizatori. La congres participă atât cluburile bihorene implicate în organizare, cât și speologi din ţară şi din străinătate. Evenimentul reprezintă rezultatul unui parteneriat între Colegiul Naţional „Avram Iancu" Ştei, Parcul Natural Apuseni, Primăria oraşului Ştei şi cu suportul Asociaţiei Salvatorilor Montani Bihor, al Corpului Român Salvaspeo - Corsa, al Clubul de Speologie Crysis Oradea, al Clubului de Speologie "Z" Aştileu şi al Clubului de Speologie "Cristal" Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite