Spectacol caritabil pentru Sebi, un tânăr care are nevoie de un transplant de celule stem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Georgescu va cânta pentru Sebastian Iftimi
Ana Maria Georgescu va cânta pentru Sebastian Iftimi

Orădeanul Sebastian Iftimi împlinește vârsta de 26 de ani joi, 23 februarie, însă nu se va putea bucura de aniversare ca orice tânăr, fiindcă suferă de anemie aplastică severă și are nevoie urgentă de un transplant de celule stem. Pentru a-i veni în ajutor, Clubul Leo "Black Eagle" organizează un spectacol caritabil, cu muzică, dans și magie.

Evenimentul „O seară pentru Sebi" va avea loc sâmbătă, 25 februarie, de la orele 18.00, la Casa de Cultură Oradea (fosta ARLUS). Organizatorii spectacolului speră ca, în urma acestui eveniment, să strângă o parte din banii de care Sebastian are nevoie pentru a se trata în străinătate.  Vor face spectacol pentru Sebi, artiști precum: Ana Maria Georgescu, Replay Dance Studio, Saylas şi Carmen Stoica, Trupa de teatru Magne, Blue Strings, Răzvan Dobai și magicienii Eduard şi Bianca. Amfitrionii acestei seri caritabile vor fi Ana Maria Georgescu şi Ciprian Ciuciu. Intrarea la spectacol va costa 15 lei.

 Diagnostic dramatic, în floarea vârstei

Sebastian Iftimi a fost diagnosticat cu anemie aplastică severă în a doua jumătate a anului 2010. După un tratament imunosupresor cu globulinină anti-timocitară, starea sa s-a ameliorat semnificativ, obţinându-se chiar şi o remisiune parţială a bolii. „Totuşi, având în vedere faptul că, la un an  de la diagnostic, pacientul nu este în remisiune completă, rezultatul parţial fiind înţreţinut numai cu o doză relativ mare de  ciclosporină, se impune un tratament cu intenţie curativă. În momentul de faţă, unica modalitate terapeutică, cu intenţie curativă, este transplantul alogenic de celule stem. Menţionez că pacientul nu are fraţi, deci este necesar un transplant cu donator compatibil neînrudit, procedură care nu se face în prezent în ţara noastră", a spus conf.dr. Andrei Cucuianu, medic primar hematolog la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca, la sfârşitul anului trecut.  

Caută o clinică în străinătate şi are nevoie de ajutor

„Anemia aplastică e o boală care nu doare, dar ea aduce moartea pe tăcute. Nu e inclusă în categoria bolilor oncologice, însă tratamentul cu celule stem este vital. Un astfel de tratament, pentru o formă atât de rară a bolii pe care o am, e o provocare pe care trebuie să o accept, dacă vreau să trăiesc. Din păcate, şansele ca acest experiment să reuşească în România sunt nule, motiv pentru care va trebui să găsesc urgent o clinică în stăinătate şi multă compasiune din partea oamenilor cu suflet. Faptul că sunt dopat cu medicamente (singurele care mă mai menţin în viaţă), nu mă opreşte să mă gândesc la cum ar trebui să fie viaţa mea alături de familia mea şi prietenii mei. Nu pot să accept atât de uşor moartea, pentru că e un pic cam devreme şi cred că ar fi bine să o las să mai aştepte. Am doar 25 de ani, mai exact pe 23 februarie voi împlini 26 de ani. Chiar dacă sună ciudat, trebuie să accept că medicamentele îmi dau viaţă în acest moment", se destăinuie tânărul orădean.

Fiecare leu contează

Cei care vor să-l ajute pe Sebastian pot să depună bani în conturile: RO35UGBI0000392001651RON şi  RO28UGBI0000392001652EUR, deschise la Garanti Bank Oradea. Cei care vor să ia legătura direct cu familia, o pot face sunând la numărul de telefon 0746/055.294.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite