Spărgătorul caselor de VIP-uri s-a spânzurat în Penitenciarul Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Didici Attila (39 de ani), sătmăreanul care a spart 49 de locuințe ale unor procurori, angajați SRI și a viceprimarului din Satu Mare, s-a spânzurat în Penitenciarul Oradea, nemulțumit de sentința primită.

Citeşte şi EXCLUSIV: Spărgătorul caselor de VIP-uri a fost condamnat

Deținutul s-a spânzurat în noaptea de 14 spre 15 februarie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Oradea, Adrian Bungău, Didici era izolat la infirmerie. "Era suspect de o boală contagioasă", a spus Bungău. Deținutul s-a spânzurat de gratiile de la geamul din baie, cu un șiret. Penitenciarul Oradea și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au deschis o anchetă. "Se pare că era nemulțumit de sentința primită. A considerat că este o sentință prea mare", a precizat Adrian Bungău.

Didici Attila era închis în Penitenciarul Oradea din 2009. Săptămâna trecută Curtea de Apel Oradea a judecat recursul formulat de deținut împotriva sentinței dată de Tribunalul Satu Mare, care a menținut condamnarea la 15 ani de închisoare, aplicată de judecătorie, pentru furt calificat.

Recidivistul Didici Attila a spart, în perioada 2003-2006, 49 de locuinţe, cauzând un prejudiciu de peste 200.000 de lei. el a fost trimis pentru a noua oară după gratii. Printre cele 49 de părţi vătămate se numără şi doi procurori, Marius Iancu - şeful al DNA Oradea şi Gabriela Pop, o angajată a SRI, dar şi actualul viceprimar din Satu Mare, Adrian Albu. „Urmărirea penală în acest caz a început în decembrie 2007, an în care Didici se afla în închisoare pentru un alt furt calificat. În 2009, când urma să fie eliberat, judecătorii au dispus arestarea lui pe perioada cercetărilor judecătoreşti în cazul ultimei şi totodată celei mai mari infracţiuni al cărei autor a fost", a spus judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.

Magistraţii sătmăreni spun că cercetările s-au extins până în 2010 din cauză că au fost reaudiate de mai multe ori toate cele 49 de părţi vătămate, respectiv toţi martorii, acesta fiind unul dintre cele mai complexe cazuri penale din ultimii ani. „Furturile au fost comise în perioada iunie 2003 - septembrie 2006, prejudiciul constând în bunuri în valoare de peste 200.000 de lei. Didici nu şi-a recunoscut toate faptele, decât vreo 18 dintre ele", a mai spus judecătorul Nemeş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite