Oradea: Rudele victimelor din Spania vor răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Rudele victimelor din Spania vor răzbunare
Oradea: Rudele victimelor din Spania vor răzbunare

Autorităţile din România încearcă să le asigure urmaşilor o rentă viageră lunară. Vor da în judecată firma asiguratoare a „TIR-ului ucigaş”.

Rudele lui Viorel Bancs (29 ani), Milian Bălaj (18 ani) şi Ioan Buzaş (36 ani), românii morţi în accidentul petrecut la 4 septembrie în Spania, nu mai au lacrimi să plângă şi privesc în gol.

Tragedia i-a lovit ca un fulger. „Ce se va întâmpla cu mine şi cu copiii mei?”, îngână în timp ce îşi strânge copiii la piept, soţia lui Ioan Buzaş. Cei trei au fost înmormântaţi cu fanfară şi cu patru pastori invitaţi  să oficieze slujba de rit penticostal.

Lupta pentru o rentă viageră

Astăzi a fost condus pe ultimul drum şi Ioan Luncan, bărbatul de 42 de ani, ucis şi el în teribilul accident de la începutul lunii septembrie. Miercuri, autorităţile din comuna Avram Iancu vor începe demersurile pentru ajutorarea celor 14 copii rămaşi orfani.

„Vom aduna certificatele de naştere ale copiilor şi părinţilor, certificatele de căsătorie ale părinţilor şi le vom apostila la Tribunalul Bihor. Vom traduce actele şi le vom trimite avocatului din Spania pentru a da în judecată firma asiguratoare a camionului ucigaş, pentru a obţine rentă viageră lunară pentru urmaşi. De formalităţile de la Madrid se va ocupa Dănuţ Bancs, fratele uneia dintre victime. Vom cere o hotărâre definitivă şi irevocabilă”, ne-a declarat viceprimarul din Avram Iancu, Dan Chirla.

Ajutor din partea autorităţilor

Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a promis o rectificarea de buget pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe. Prefectul judeţului, Gavrilă Ghilea, a făcut o donaţie personală în valoare de 5.000 de lei.

„În următoarea şedinţă a Consiliului Local vom cere aprobarea unor sume pentru a putea racorda locuinţa lui Ioan Buzaş la reţeaua electrică. Am dori să construim şi o anexă locuinţei pentru că se înghesuie într-o singură cameră şase copii şi un adult”, a spus Dan Chirla.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite