Oradea: Fraţii şoferului mort în Spania îl vor acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Fraţii şoferului mort în Spania îl vor acasă
Oradea: Fraţii şoferului mort în Spania îl vor acasă

În această dimineaţă, autorităţile locale au trimis în Spania împuternicirile prin care fraţii şoferului mort să se poată ocupa de repatriere.

Fraţii şoferului care a decedat în accidentul care a avut loc în Spania au primit documentele prin care vor fi împuterniciţi să ceară repatrierea corpului. Primăria din Avram Iancu a acordat asistenţă rudelor din ţară, pentru ca această situaţie să se încheie cât mai repede.

„După ce au sosit actele din Spania au trebuit traduse, pe urmă am fost cu reprezentanţii celor şase familii la un notar în Salonta pentru a face împuternicire pentru unul dintre fraţii şoferului. După care, azi dimineaţă am tradus împuternicirile din română în spaniolă şi le-am trimis în Spania”, a declarat viceprimarul comunei Avram Iancu, Dan Chirla, cel care se ocupă de acest caz.

El a declarat că de la sosirea împuternicilor în Spania va dura trei zile până la repatriere. Edilul a povestit că nu a apucat să vorbească foarte mult cu cei doi supravieţuitori, însă poate să spună că amândoi sunt încă în stare de şoc. Cel mai tare este afectată Nicoleta Bancs, soţia şoferului mort în accident, Viorel Bancs.

Tragedie departe de casă

Accidentul în urma căruia şi-au pierdut viaţa şase români, iar alţi trei au fost răniţi, s-a petrecut exact cu o săptămână în urmă. Românii mergeau la muncă, la cules de struguri în Spania. Maşina li s-a defectat pe autostradă, în apropiere de Valencia. Şoferul a oprit, iar un TIR care venea din spate a trecut peste ei.

În urma accidentului au rămas 14 copii orfani de un părinte. Toţi au mers în Spania din cauza greutăţilor financiare, majoritatea aveau credite la bănci şi nu aveau bani cu care să-şi crească copiii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite