Soţ şi soţie din Tileagd, cercetaţi pentru spălare de bani şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi patroni de firme de transport, acuzaţi de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, spălare de bani, înşelăciune şi fals în declaraţii.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au finalizat cercetările faţă de Laviniu Indrieş, în vârstă de 35 de ani, şi soţia sa Camelia Indrieş, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Tileagd, administratori ai câte unei societăţi comerciale din Oradea, respectiv din Tileagd. Bărbatul  este învinuit că, în perioada 2008 - 2009, ar fi înstrăinat patrimoniul firmei orădene pe care o administra către societatea administrată de către soţia sa, deşi firma sa avea datorii de peste 440.000 de lei, respectiv 198.000 de lei, către alte două societăţi comerciale cu sediul în Oradea, datorii care nu au fost achitate şi pentru care nu s-a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă.

A înşelat o firmă din Suedia

De asemenea, Laviniu Indrieş este acuzat şi de inducerea în eroare a unei firme din Suedia, pentru însuşirea nelegală a dreptului de proprietate asupra unui cap tractor şi a unei semiremorci, prin prezentarea în faţa autorităţilor vamale a unei facturi proforme drept factură definitivă, deşi la momentul respectiv mai exista de achitat suma de 14.800 Euro. „Prejudiciul total cauzat astfel depăşeşte 700.000 de lei, din care au fost recuperaţi 350.000 lei,  prin luarea măsurii asiguratorii a sechestrului", a spus Ioana Lascău, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu  propunere de trimitere în judecată a învinuiţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite