Şomerii orădeni o pot lua de la capăt, recalificându-se ca agenţi de vânzări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii afectaţi de disponibilizări se pot reprofila, cu ajutorul cursurilor de recalificare care încep, în luna aprilie, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. Şomerii pot alege între cursuri de pomicultori, agenţi de pază, operatori maşini şi altele.

Potrivit informaţiilor transmise de către AJOFM Bihor, pentru luna aprilie sunt programate cursuri de calificare pentru lucrători electronică automatizări (68 cursanţi), cursuri pentru  operatori maşini unelte cu comandă numeric (20 persoane), cursuri pentru agenţi de pază, ordine şi intervenţie fără armă (25 cursanţi), şi un curs de pomicultor (14 persoane). Aproximativ 30 de şomeri se vor putea recalifica pentru a lucra ca agenţi de vânzări, iar 20 de şomeri vor putea beneficia de cursuri de administrator reţele de calculatoare.

Beneficiari

Cursurile de recalificare sunt gratuite. De ele pot beneficia persoanele care nu au loc de muncă, persoanele din mediul rural care nu realizează venituri lunare, dar şi cele care au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite