Șomerii din Oradea au șansa de a se angaja în Austria, Danemarca sau Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii au șansa de a obține un loc de muncă în străinătate. Peste 200 de oferte sunt scoase la concurs prin EURES Bihor. Oportunitățile de angajare sunt în Germania, Austria și Franța, Polonia sau Danemarca.

Angajatorii caută în special oameni care să aibă pregătire în domeniul serviciilor. În Germania, care are cea mai bogată ofertă pentru bihoreni, este nevoie de 80 de bucătari. De asemenea, se caută și 20 de ajutori de bucătari. Tot în Germania există 10 posturi pentru asistenți medicali.

Cerințele acestor posturi sunt studii de specialitate și cunoașterea limbii germane. Contractele de muncă sunt pentru o perioadă de 24 de luni.

Orădenii cu studii medicale au șanse de angajareși în Polonia. În Polonia sunt şase cercetători biomedicali, patru post doctoranzi şi trei cercetători asociaţi.
Contractele sunt pe perioadă nedeterminată iar cunoaşterea limbii engleze este obligatorie.

Peste hotare pot lucra și orădenii cu studii tehnice sau agronomice. .

În Danemarca există oferte pentru cinci electricieni, cinci electromecanici, cinci lucrători metal şi 40 de stagiari lucrători calificaţi în ferme.  Pentru cei care-și doresc să muncească în ferme se cer studii medii sau diplomă de facultate agricolă.

Diploma trebuie să fie luată în promoția 2009-2010. O altă cerinț a postului este cunoașterea limbii engleze a mai spus Drăghici.

Oferte sunt și în Austria, unde se caută 30 de drujbiști și un mecanic auto, în Franța, unde se caută un zidar și în Estonia, unde se caută cinci șoferi de autocamion.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite