ŞCOALĂ ONLINE Soft educaţional inovator, pentru elevii cu rezultate slabe la învăţătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor lansează, în colaborare cu inspectoratele şcolare ale judeţelor Alba şi Olt, un proiect care vizează creşterea performanţelor şcolare şi a accesului la servicii de calitate pentru elevii din clasele trei-opt. Acest obiectiv va fi atins printr-un soft special, întregul proiect fiind finanţat cu peste 14 milioane de lei.

Potrivit informaţiilor primite de la Ramona Bacter, purtător de cuvânt la IŞJ Bihor, educaţia de calitate şi competenţele cheie vor fi asigurate prin dezvoltarea şi implementarea unui soft educaţional inovator şi eficient, accesibil pe Internet, cu ajutorul căruia să poată fi realizată o recuperare inteligentă, adaptabilă, cu elevii care au rezultate slabe şi foarte slabe la învăţătură din clasele trei- opt.

900 de elevi pe an

Proiectul se va desfăşura timp de trei ani. „Rezultatele anticipate ale proiectului sunt: o aplicaţie web dezvoltată, cu conţinuturi adaptive de testare şi învăţare pe competenţele de bază, care să acopere cel puţin 60 la sută din programa şcolară, minimum 250 de lecţii la matematică, 250 de lecţii la limba şi literatura română, 200 de teste adaptive", informează Ramona Bacter. Pe durata unui an şcolar, 900 elevi vor participa la activități de recuperare. Platforma realizată va fi apoi  disponibilă online pentru toți elevii și școlile din județele implicate, pentru a fi utilizată de acasă sau de la școală.

Finanţare europeană

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite