Şoferul beat care a accidentat grav un biciclist a fost reţinut şi ar putea fi arestat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bihoreanul Florian Sbîrcea, care a accidentat vineri un biciclist, provocându-i traumatisme toracice grave, a fost reţinut ieri de către poliţişti, pentru 24 de ore. Şoferul, care a condus beat şi fără permis de conducere, va fi  prezentat astăzi judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru vătămare corporală gravă.

Poliţiştii bihoreni l-au reţinut marţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, pentru o perioadă de 24 de ore, pe Florian Sbîrcea, în vârstă de 44 de ani, din comuna Finiş, care la sfârşitul săptămânii trecute a fost implicat într-un accident rutier. „Vineri, în jurul orei 12.40, pe drumul judeţean 764/F, în localitatea bihoreană Ioaniş, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor fără a poseda permis de conducere, din cauza neîndemânării şi a lipsei de experienţă, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi. Astfel, a accidentat grav un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Finiş, care se deplasa regulamentar pe marginea carosabilă, împingând o bicicletă", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Aproape două luni de îngrijiri medicale

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma accidentului rutier, victima, căreia i-a fost pusă viaţa în pericol, a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 45 de zile de îngrijiri medicale. Suspectul va fi prezentat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite