Oradea: Şoferi bihoreni băuţi, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2,4 grame pe litru este cantitatea de alcool pur în sânge descoperită în urma probelor recoltate de la o şoferiţă din Oradea.

Şase procente din totalul accidentelor produse anul acesta în Bihor au avut loc pe fondul consumului de alcool. „S-au înregistrat 35 de accidente a căror principală cauză a fost alcoolul. Patru persoane au murit, 14 au suferit răni grave, iar 38 au fost rănite uşor”, a spus comisarul şef Dorin Sava, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

Numărul dosarelor care au ajuns în instanţă s-a dublat faţă de anii trecuţi. „Avem 119 dosare pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge, faţă de 71, în 2008 şi 101 cauze pentru conducere fără permis, faţă de 51, anul trecut”, a declarat judecătorul Cristian Danileţ.

Procurori exigenţi

Ancheta efectuată de procurori este mult mai complexă. „A crescut numărul dosarelor cu începerea urmăririi penale, pentru că nu se mai acceptă orice expertiză sau probă. Legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru orice şofer care conduce pe drumurile publice după ce a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală”, a precizat Vasile Popa, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

În luna martie a acestui an, Miko Ildiko a fost oprită în trafic în urma unui control de rutină. După recoltarea probelor biologice s-a stabilit că şoferiţa prezenta 2,4 grame/litru alcool pur în sânge. „Am sărbătorit 8 Martie la serviciu”, a recunoscut femeia în faţa judecătorului. Pentru fapta sa, aceasta a primit un an de închisoare, cu suspendare.

De la tamponare, doi şoferi au ajuns în instanţă


În luna septembrie, poliţiştii au fost solicitaţi la o tamponare în Diosig. Ambii şoferi consumaseră băuturi alcoolice. Unul dintre ei, Schneller Csaba, cetăţean maghiar, a condus cu permisul suspendat, şi-a declarat în fals identitatea şi avea o concentraţie alcoolică pură de 1,9 grame pe litru în sânge.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite