FOTO + VIDEO Sindicaliștii din Bihor au plecat aseară la protest cu autocarele și cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajații de la Ambulanță protestează astăzi în capitală
Angajații de la Ambulanță protestează astăzi în capitală

Sute de bugetari bihoreni de la mai multe sindicate au pornit aseară spre București, pentru a se alătura miilor de sindicaliști care vor protesta astăzi. O parte dintre ei au pornit cu autocarele, iar alții au ales să ajungă în capitală cu trenul.

Nici vremea rea nu i-a împiedicat pe cei aproximativ 200 de bugetari să se alăture protestului din capitală. În jurul orei 19.00 mai mulți sindicaliști de la Sindicatul Ambulanța și de la BNS s-au urcat în autocar și au pornit cu încredere spre București. În același timp, alți bugetari din sănătate, aparținând Sindicatului Sanitas s-au urcat în tren cu același scop. Nici polițiștii de forntieră nu au stat de-o parte. Aproximativ 30 au pornit aseară spre Capitală. Cu toții vor protesta astăzi începând cu ora 10.00 în București.

Vezi ce au declarat sindicaliștii la plecare într-un video realizat aseară

Ei nu sunt singurii care au plecat la protest. Sindicaliștii bihoreni au început de ieri dimineață să plece spre capitală. Mulți au plecat cu mașinile personale. "Sindicaliștii au început să plece spre București de marți dimineața. Merg cu trenul, microbuze, autobuze", a declarat Nicolae Morgovan, liderul BNS Bihor. "Sindicaliștii au mers la București cu trenul", a spus Ioan Giurgiu, liderul CNSRL Frăția Bihor. Angajații Primăriei Oradea și cei ai Finanțelor nu se alătură mitingului. "Nu mergem la București. Noi nu avem planificate mișcări sindicale în perioada următoare", a spus Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Județene a Finanțelor Publice Bihor.



Dă CLICK pe poze pentru fotogalerii cu sindicaliștii

Sindicaliștii acuză presiuni din partea ARR

Polițiștii de frontieră au plecat la protest Sindicaliștii bihoreni protestează la București Sindicaliștii bohoreni protestează la București

„S-au făcut tot felul de presiuni asupra noastră pentru a nu plecat. Mai multe informații se pot afla de la Autoritatea Rutieră Română. Dacă este în concediu, directorul Ioan Curpaș , de ce s-a interesat să vadă care firme au închiriat autocare pentru protest", se întreabă retoric Nicolae Morgocan, liderul Sindicatului BNS. Sub jurisdicția mea, niciun autocar cu transport intern de persoane nu a fost oprit sau controlat din acest motiv", explică Ioan Curpaș. De asemena, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, Ioana Indrieș, a declarat că nici asupra polițiștilor bihoreni nu s-au făcut presiuni pentru a nu participa la miting. Surse din poliție au declarat că oamenii legii care au plecat la București sunt în concediu sau în zilele libere, deoarece polițiștilor li se interzice prin lege să protesteze.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite