Sinagoga Evreiască din Piaţa Independenţei va fi reabilitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai reprezentative clădiri monument din centrul municipiulu Oradea, Sinagoga Evreiască  va fi reabilitată.  Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 200.000 euro. Municipalitatea speră că finanţarea pentru reabilitarea şi întreţinerea clădirii va putea fi asigurată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România

Consilierii locali au votat pentru reabilitarea Sinagogii Evreieşte. Clădirea este una una dintre cele mai reprezentative monumente din Oradea iar din anul 2009 a fost dată în administrarea Consiliului Local Oradea. „Având în vedere starea degradată a clădirii, Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei a înaintat un proiect Consiliului Local cu privire la darea acordului de principiu pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a monumentului istoric", a spus Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Oradea.
S-au căutat diferite soluţii pentru modernizarea acesteia, urmând ca prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România să existe posibilitatea finanţării unor programe care privesc reabilitarea clădirilor monument istoric proprietate a cultelor religioase sau a unităţilor administrativ teritoriale.În urma aprobării de către consilieri a proiectului, va fi elaborat un studiu de fezabilitate destinat executării lucrărilor de reabilitare şi întreţinere a Sinagogii. Totodată,  Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională va depune   un proiect de finanţare pentru reabilitarea clădirii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite