Un orădean cu datorii a decis să-și ia lumea în cap, din cauza ratelor la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Oradea  protestează împotriva ratelor mari de la bancă, printr-un tur al României, pe jos. Cristian Duma, de 31 de ani, vrea să atragă atenţia tinerilor asupra pericolelor care pot apărea din cauza creditelor la bănci .

Orădeanul Cristian Dume s-a hotărât să atragă atenţia tinerilor asupra problemelor cu care s-ar putea confrunta dacă iau credite bancare. El a ajuns în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele la bancă, care au ajuns mai mari decât salariul său.


„Am luat un credit ipotecar acum trei ani, în valoare de 27.000 de euro şi credite de nevoi personale, pentru a ne aranja casa. La creditul ipotecar am avut la început o rată de 680 de lei, iar acum rata a ajuns la 1.180 de lei”, povesteşte orădeanul, care primeşte un salariu lunar de 900 de lei, fiind angajat ca vatman la Regia Autonomă de Transport Local Oradea. „Atunci m-am descurcat, mai filmam la nunţi, făceam poze. Acum nu mai reuşesc să-mi achit ratele”, a mărturisit Cristian Duma.


De la Oradea la Constanţa


Disperat, orădeanul a decis să-şi ia lumea în cap şi să plece, pe jos, într-un tur al României, până la Constanţa. „Vreau să atrag atenţia tinerilor asupra ce pot păţi dacă iau credite şi să găsesc un om cu suflet mare, care să mă ajute”, a spus tânărul. Şi-a luat cu el un cărucior în care şi-a pus câteva haine, un cort şi un sac de dormit şi câteva conserve. „În timpul zilei o să merg, noaptea o să campez”, a spus Cristian. Pe cărucior şi-a ataşat o tăbliţă cu contul în care cei care vor să-l ajute pot face donaţii. „Sper să găsesc pe traseu oameni cu suflet mare, care să mă ajute”, a mai spus Cristian Duma. Orădeanul şi-a lăsat acasă soţia şi doi copii, un băieţel în vârstă de 6 ani şi o fetiţă de un an şi patru luni.
„Abia reuşim să ne plătim ratele la bănci”, a spus soţia orădeanului, Greta Duma. „Îl susţin în tot ce face, dacă el crede că aşa e bine, sunt alături de el”, a povestit Greta.

Îşi caută norocul în ţară


Cristian Duma a pornit ieri din Oradea şi primul oraş mare prin care va trece este Aradul. „Vreau să merg în Oradea, Arad, Timişoara, pe urmă Cluj şi de acolo spre Bucureşti şi Constanţa”, a spus Cristian Duma. El vrea să strabată traseul propus în două luni, timp în care speră să găsească pe cineva dispus să-l ajute să scape de probleme.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite