Shopping Center Holding a achitat banii pentru Tiago Mall Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shopping Center Holding societatea care a câştigat licitaţiei de vânzare a Tiago Mall din Oradea, primul mall din România în faliment, a virat marţi suma de 30,5 milioane euro aferentă tranzacţiei.

Potrivit Andreei Anghelof, partener în cadrul Casei de Insolvemță Transilvania, citată de Mediafax, banii au intrat în contul lichidatorului marți seara. Este vorba de suma de 30,5 milioane de euro, plus TVA. "S-a transferat proprietatea, s-a încheiat actul de transfer al proprietăţii", a declarat Anhelof pentru Mediafax.  

Societatea Shopping Center Holding a cumpărat în urmă cu câteva luni Tiago Mall Oradea, primul mall din România aflat în faliment. Centrul comercial a fost adjudecat în urma unei licitații organizate de Casa de Insolvență Transilvania, lichidatorul judiciar al Tiago Mall. La a doua licitație organizată pentru vânzarea Tiago Mall au fost vândute două caiete de sarcini, însă doar societatea Shopping Center Holding a fost declarată eligibilă pentru participarea la licitație. Reprezentantul lichidatorului judiciar, Vasile Pop, a declarat la vremea respectivă că  probabil Tiago Mall va rămâne centru comercial,  fiind o construcție în acest sens, finalizată în proporție de 95%.

În procedură de insolvență de anul trecut

Investiția a fost vândută cu un preț reprezentând 85% din valoarea de evaluare. Societatea care a cumpărat centrul commercial este deținută de compania Karias Online Stock Trading Limited (90% din acțiuni), înregistrată în Cipru și de omul de afaceri arădean Dumitru Ciocoiu (10%), cunoscut pentru implicarea sa în proiectul de birouri Băneasa Business & Technology Park, scrie cotidianul online Wall-Street. În urma vânzării,  UniCredit Țiriac Bank, banca finanțatoare, își va recupera integral creanța. La prima licitație organizată de lichidator nu s-a prezentat niciun cumpărător. Prețul de pornire a fost atunci de 35,5 milioane de euro plus TVA. Proiectul aparținând companiei MLS Oradea, parte a grupului irlandez Miva, se afla în procedură de insolvență încă din toamna anului trecut. Tribunalul București a dispus începerea procedurii falimentului pe 30 aprilie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite