Serbările Cetății iau startul la Oradea cu muzică medievală, jonglerii de foc și cai frizieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbările Cetății Oradea
Serbările Cetății Oradea

Serbările Cetății debutează vineri la Oradea printr-o competiție inedită de tir cu arcul tradițional. Orădenii vor putea dmira apoi descoperirile arheologice și restaurările din cetate și li se vor dezvălui meșteșuguri demult uitate. Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare oaspeții Cetății vor fi onorați cu muzică și lecții de dans medieval, cu jonglerii de foc și competiții de cai frizieni dar și prin concerte care s

Serbările Cetății invită orădenii la cânt și voie bune timp de trei zile. Sărbătoarea va debuta în data de 1 iulie, la ora 12.00 cu un concurs de tir cu arcul tradițional, al cărui premiu promis este Cupa Cetății. Tot în prima zi de sărbătoare orădeni vor putea vizita însoțiți de ghid Cetatea  și vor putea viziona trageri interactive cu arcul tradițional.  Seara se poate sfârși cu o lecție de dans medieval și un concert de muzică renascentistă.

Începând de sâmbătă dimineața, concursurile de tir cu arcul vor atrage din nou publicul între orele 10.00 și 18.00. Programul va continua cu un tur al Cetății, pentru cei ce nu au avut ocazia să o viziteze alături de un ghid în prima zi. Orădenii vor vedea și activități meșteșugărești și vor putea interacționa cu meșterii. Apoi, sunt invitați la o lecție deschisă despre patrimoniul și arhitectura orădeană, alături de o proiecție în Crama Cetății.

Începând cu ora 18.00 orădenii sunt invitați să admire caii frizierni în cadrul unei prezentări interctive. La show vor fi prezenți și membrii unei trupe medievale de cimpoieri. Din program nu lipsește nici teatrul orădenii fiind invitați la Moșierița Văduvă, de la ora 19.00. Seara va fulmina cu un concert de muzică medievală și și cu jonglerii de foc. De la ora 21.00 un concert folck și un concert folcloric vor încheia cea de a doua zi de Serbări.

În ultima zi din Serbările Cetăţii, duminică, 3 iulie, programul va începe cu ultimul concurs de tir cu arcul tradițional și cu ultimele tururi ale Cetății cu ghid. De asemenea meșteșugarii vor fi prezenți pentru a le dezvălui secrete orădenilor, atmosfera medievală va fi întreținută de personaje de epocă iar de la ora 17.00 va avea loc o lecție deschisă de patromoniu și arhitectură, în Crama Cetății.
De la ora 18.00 va avea loc ultima prezentare de cai frizieni iar de la ora 19.00 se va jica piesa de teatru "Stânca din casă". Seara se va încheia cu un concert rock.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite