Senatorul Ioan Mang, acuzat că face afaceri necurate cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bihoreanul Ioan Mang, senator PSD în Parlamentul României, se regăsește pe lista neagră a senatatorilor care au afaceri cu statul, postată pe siteul anticoprupție www. romaniacurata.ro. Săptămâna trecută, alți doi parlamentari bihoreni, Ioan Sorin Roman și Derzsi Akos, apăreau pe lista deputaților care fac afaceri murdare cu statul, întocmită de Alianța pentru o Românie Curată și publicată pe același portal.

Mang apare pe listă alături de alți 18 parlamentari de la diferite partide politice. Conform alianței, senatorul de Bihor a derulat afaceri cu statul prin intermediul a trei firme, la care, printre asociați, se regăsesc fiul și soția acestuia. Suma totală rezultată din aceste afaceri s-ar situa în jurul sumei de 170.000 de lei.

 Astfel, după cum este trecut în propria declarație de avere, firma SC Dec SRL Oradea, care comercializează calculatoare și se ocupă cu produse softweare, licențe antivirus, a încheiat în anii 2010 și 2011 contracte cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, Primăria Oradea, Primăria Ștei, Curtea de Apel Oradea și regia de transport local OTL. Valoarea contractelor s-ar ridica la 45.000 de lei.

O altă firmă prin care cei de la Alianța pentru o Românie Curată spun că Mang ar fi făcut afaceri cu statul este Key Ticket Solutions SRL. Firma a primit trei contracte de la Primăria Ștei, Unievrsitatea Politehnica Timișoara și Spitall Clinic Județean de Urgență Oradea , cu o valoare totală de aproape 100.000 de lei.

Totodată, pentru 28.000 de lei, Tipografia GrafX SRL Oradea ar fi încheiat contracte cu Primăria Ștei și Curtea de Apel Oradea, se arată în lista publicată pe site.

Senatorul Ioan Mang nu a putut fi contactat pentru a comenta informațiile apărute pe siteul www. romaniacurata.ro.

Text foto:

Senatorul Ioan Mang, pe lista parlamentarilor care fac afaceri murdare cu statul

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite