Semafoarele amplasate în turbo girația din centru dau prioritate tramvaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaie Oradea
Tramvaie Oradea

În turbo girația din centru orașului au fost stabilite noi regului de circulație. Patru semafoare noi au fost instalate în sensul giratoruiu carfe îi va opri pe șoferi de fiecare dată când va trece un tramvai. Conducerea Regieie de Transport Local Oradea a luat această decizie după ce tramvaiele erau obligateș să cedeze trecerea de fiecare dată când intrau în sens.

La intrarea în giraţie dinspre Casa de Cultură a Sindicatelor şi la cea dinspre Podul Dacia au fost montate patru semafoare comandate de senzori. Potrivit directorului OTL, Csuzi Istvan, înainte de sensul giratoriu, tramvaiele intră pe o buclă de sesizare de vehicule cu senzori metalici, încastrată în beton. Sistemul comută semaforul în roşu pentru maşini şi verde pentru tramvaie, iar garnitura de tramvai are la dispoziţie 15 secunde pentru a trece de un semafor.

Girații cu probleme

Astfel, începând de de luni, viteza cu care tramvaiele ar trebui să intre în girație a fost stabilită la 7 kilometri pe oră. "Semafoarele au fost introduse pentru prioritizarea sistemului de transport în comun, deoarece la intrările în sens tramvaiele stăteau la mila şoferilor", a mai spus Csuzi. Acesta a mai precizat că dacă semafoarele pentru accesul tramvaielor din Centrul Civic se vor dovedi viabile, conducerea OTL are în vedere introducerea acestui sistem şi la celelalte două giraţii cu probleme.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite