Șefa unei firme, urmărită penal fiindcă și-a obligat angajații să ia credite cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O orădeancă în vârstă de 44 de ani este suspectată că, în calitate de administrator al unei firme, și-a obligat angajații să solicite credite, pe baza unor documente de venit false, folosindu-se ulterior de banii obținuți. Femeia a tras țepe în valoare de peste 320.000 de lei, prejudiciul nefiind încă recuperat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor au început urmărirea penală faţă de o orădeancă în vârstă de 44 de ani, suspectă de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi instigare.

Credite pe spatele angajaților

„Aceasta este suspectată că în perioada 2006 - 2007, în calitate de administrator la o societate din Oradea a determinat mai mulţi angajaţi ai societăţii sale să solicite credite bancare, pe baza unor documente de venit care atestau în mod fals, cuantumul unor venituri salariale", a spus Ioana Indrieș, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Adeverințe false

 În acest sens, orădeanca a completat în fals adeverinţe de venit pe numele a zece angajaţi şi a majorat în mod artificial veniturile salariale ale acestora. După ridicarea împrumuturilor bancare femeia şi-a însuşit contravaloarea acestora.  „Prejudiciul total în cauză se ridică la suma de 327.000 lei, nerecuperat", a spus Ioana Indrieș.   Poliţiştii SIF au înaintat dosarul cauzei Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite