Şefa sindicatului de la Consiliul Judeţean Bihor a intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kiss Judit, preşedintele Sindicatului Forum din cadrul Consiliului Judeţean Bihor, a intrat luni în greva foamei. Aceasta anunţase vineri că mai mult de jumătate dintre angajaţii instituţiei vor înceta de luni lucrul, în semn de protest faţă de diminuarea salariilor, însă în aceeaşi zi s-a şi renunţat la iniţiativă.

Prin prezenta, Kiss Judit angajată la Consiliul Judeţean Bihor, în funcţia de consilier, lider de Sindicat Forum din Consiliul Judeţean Bihor, vă aduc la cunoştinţă că în urma situaţiei create în cadrul instituţiei, prin presiunile care s-au făcut asupra mea şi colegilor. Declar pe propria mea răspundere că începând cu ora 15.30 voi intra în greva foamei!", a transmis luni Kiss Judit conducerii Consiliului Judeţean Bihor. Liderul de sindicat a explicat că a ajuns la această soluţie, de a intra în greva foamei, din cauza faptului că este ignorată de către cei din conducerea instituţiei. „Am documente şi pot demonstra de câte ori au refuzat dialogul social", a spus Kiss Judit.

 Salarii prea mici

Nemulţumirile în rândul funcţionarilor din cadrul CJ Bihor au apărut joia trecută, când au constatat că le-au fost micşorate lefurile, existând şi persoane care au primit un salariu de 200 de lei, pentru luna februarie. Diminuările au venit atât ca urmare a reducerilor salariale cu 25% , din întregul sector bugetar, cât şi a reţinerilor aplicate pentru recuperarea unor sporuri încasate ilegal, între anii 2008-2011.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite