Secretul unei vieţii de o sută de ani dezvăluit de orădeanca Floare Iovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpătarea, dar şi faptul că s-a născut sub o stea norocoasă au făcut-o pe tanti Floare să ajungă la aniversarea unui secol.

Nu toată lumea se poate lăuda cu o sănătate de fier şi o viaţă la fel de lungă ca a orădencei Floare Iovan. Femeia a împlinit ieri o sută de ani. Copiii ei ne-au dezvăluit că stilul de viaţă şi cumpătarea, atunci când vine vorba de mâncare, au ajutat-o să trăiască o viaţă ferită de boli. „Toată viaţa ei a trăit la ţară şi a mâncat foarte multe fructe. Prefera să mănânce pâine cu prune chiar dacă nu se sătura. Nu a exagerat niciodată cu mâncare şi cred că de aia a ajuns la această vârstă”, spune Floare Iovan, fiica de 72 de ani a lui tanti Floare.

Femeia a avut trei copii, două fete, şi un băiat care a decedat din cauză unei boli grave la stomac. De la copii bătrâna are şapte nepoţi, toţi băieţi, şi patru strănepoţi.

În familia Iovan a fost ieri mare sărbătoare. Toată lumea s-a adunat să o felicite pe tanti Floare pentru cei o sută de ani împliniţi. „Am avut invitaţi la masă cu ocazia zilei de naştere a mamei mele. Suntem foarte mândri de ea pentru că a ajuns la această vârstă. Nu mulţi ajung la o sută de anii”, spune fiica bătrânei.
Ea ne-a mărturisit că Tanti Florica a fost bolnavă o singură dată în toată viaţa ei, a avut probleme cu stomacul pe la jumătatea vieţii ei, în rest a fost perfect sănătoasă. „Mama nu a avut nicio operaţie în viaţa ei, eu am două”, spune fiica Floare Iovan.

S-a născut sub un semn bun

Potrivit astrologului Livia Tăutu, tanti Floare s-a născut într-o zodie bună şi nu întâmplător a ajuns la 100 de ani. „Este născută în zodia vărsătorului la fel ca şi România şi oraşul Oradea. Soarele prost aspectat indicã încordare şi instabilitate, dar în cazul doamnei Floarea Iovan  soarele este bine aspectat de planeta guvernatoare Uranus, care i-a facilitat o viaţă lungă”, spune Livia Tăutu, astrolog.

De ziua ei, orădeanca a primit 1.000 de lei din partea Primăriei Oradea şi felicitări.

Legume şi fructe pentru Vărsători


Nativii din Vărsător sunt nişte oameni neobişnuiţi. Planeta Uranus, care îi patronează, le conferă vioiciune şi originalitate şi dacă sunt activi şi au parte de hrană vie, ca legume şi fructe, au o viaţă lungă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite