Secretele carelor alegorice maghiare, care cuceresc Oradea în fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea a ieşit astăzi în stradă, cu ocazia celei de-a şaptea ediţii a Carnavalului Florilor, eveniment organizat în parteneriat cu oraşul Debreţin, din Ungaria, sub motoul "Fereastră deschisă spre Europa".

Flori şi petale montate pe statui de polistirien, scene precum „Vise de dragoste " generate de imaginea muzicii lui Liszt Ferencz, acte istorice semnate de oameni importanţi, cai şi husari sculptaţi, sunt câteva dintre grupurile statuare care au defilat duminică pe străzile orădene. Acestea au pornit din oraşul maghiar Debrecen, având ca destinaţie  Oradea.

În spatele frumuseţii acestor care alegorice se ascund săptămâni bune de muncă dar şi multă migală. Aproximativ trei milioane de fire de flori sunt aşezate pe aceste autovehicule pline de culoare. Unii artişti aleg să folosească flori uscate tocmai pentru a reduce din costurile destul de ridicate. „Noi folosim flori uscate. Astfel putem defila de mai multe ori iar florile dacă sunt păstrate în condiţii bune pot fi folosite şi în anul următor", a spus Szabo Erszebet, specialist în aranjamente florale.

Citeşte mai multe despre secretele carelor alegorice maghiare, astăzi, în Adevărul de Transilvania.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite