PORTRET / Sebastian Mazilu este bikerul orădean care creează supereroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul s-a făcut cunoscut printre bloggerii orădeni prin personajele caricaturilor sale şi prin pasiunea pentru motociclete.La prima vedere, Sebastian Mazilu este puţin intimidant, dar asta doar datorită celor aproape doi metri înălţime şi fizicului impunător.

Profil


Născut la 26.01.1977, Oradea
Familie: Căsătorit pe 5 iulie fac un an
Studii: Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din Oradea, specializarea jurnalism


Asta e imaginea pentru cei care nu îl cunosc, pentru că apropiaţii ştiu că este jovial şi mereu pus pe glume. Este un iubitor al motocicletelor şi al desenelor.
„Pasiunea pentru motociclete a venit treptat. Dacă cineva îmi spunea acum cinci ani că o să îmi iau motocicletă, îl făceam nebun. Am categoria A dintr-o întâmplare. Aveam de recuperat nişte bani de la un fost angajator, iar în schimbul banilor am primit o şcolarizare. Cum m-am suit pe motocicletă, m-am îndrăgostit, iar din 2006 am şi categoria A în permis, alături de B-ul din 1997”, povesteşte Sebi.


La scurt timp şi-a achiziţionat prima motocicletă, un chopperaş din Germania (un Suzuki Savage de 650), apoi şi-a luat o Honda CB 500, pe urmă un Honda CB750 Seven Fifty. Pe lângă motociclete,  Sebi mai are o pasiune, desenul. „Am avut de mic o înclinaţie către desen, însă m-am apucat de design la modul serios pe vremea când lucram la Piteşti într-o firmă de publicitate”, îşi aminteşte orădeanul despre începuturile caricaturilor sale.


Toane acceptate


În 2008, în ianuarie, tânărul a primit în dar domeniul designerul.com de la bunul său amic Orădeannu (Laurenţiu). Caricaturile cu Super Bolo au apărut întâmplător. „Alături de bunul meu prieten Ovidiu, ne-am gândit să pornim o serie de caricaturi despre politicienii locali dar şi cei naţionali, aşa că am dat drumul la blogul supererou.com. Fără să ştim, am picat cu acest proiect exact pe timpul alegerilor locale”, spune Sebi. Acesta ţine să menţioneze că nu a avut şi nu are nicio legătură cu niciun partid. „În fiecare dintre noi zace un mic supererou. Cred că la un moment dat cineva trebuie să pună piciorul în prag şi să apere mulţimea sau cel puţin să atragă atenţia asupra nedreptăţilor”, spune Sebi.


Acesta este şi motivul pentru care tânărul realizează caricaturi care se doresc semnale de alarmă la neregulile comise de politicieni. Căsătorit fiind, Sebi spune că se bucură de înţelegerea soţiei. „Mă mândresc cu ea, e înţelegătoare şi trece cu vederea peste toanele mele de artist neînţeles”, adaugă orădeanul. Sebi mai spune că soţia sa a înţeles pasiunea lui pentru motoare şi că, în timp, a dezvoltat la rândul său o atracţie faţă de bolizii pe două roţi.


Întrebări şi răspunsuri

Ce supererou ar putea salva România?
Grea întrebare. Se zice că Superman e omul de oţel, el poate salva întreaga planetă. Totuşi cred că nesimţirea din ţara noastră e un fel de kryptonită chiar şi pentru el. Dacă ar fi să numesc un erou, cred că ţara asta are nevoie nu de unu, ci de doi eroi: Chuck Norris în rol de preşedinte şi Bruce Willis în rol de prim-ministru. Cu Chuck Norris nu se pune nimeni, iar Bruce Willis e greu de ucis şi salvează tot ce mişcă.

Ce aventuri pregăteşte designerul.com?
Rămâne de văzut. Zilnic apare câte un personaj din basm care merită caricaturizat atât pe plan loca,l cât şi pe cel naţional sau, de ce nu, internaţional.


Ce-i place

Sebi e înnebunit după plimbările lungi cu motocicleta. Iubeşte să stea relaxat într-un bazin cu apă caldă şi este mare amator al drumeţiilor la munte. Îi plac filmele SF, văzute alături de o pizza şi o un suc carbogazos.


Ce nu-i place

Sebi urăşte să fie luat drept prost. „Nu îmi place nesimţirea care e din ce în ce mai prezentă în viaţa de zi cu zi. Când sunt în trafic cu motocicleta, chiar şi cu maşina, nu îmi place să fiu claxonat. Nu îmi plac nesimţiţii care depăşesc pe linia continuă, trec pe roşu sau intră pe sens unic doar pentru că ei pot sau au treabă pe acolo”, a spus orădeanul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite